Doorgaan naar artikel
Internet en privacy: wat moet je weten?
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Sinds de komst van het internet is er een wereld voor ons opengegaan. Ook voor de game-industrie gaf dit een hoop nieuwe mogelijkheden en inmiddels is online gamen niet meer weg te denken. Waar vroeger een goede campagne nog heel erg belangrijk was voor de succes van een game, gaat het tegenwoordig vooral om een goede online modus. Veel kinderen besteden vele uren per week aan games als Fortnite, Minecraft en Roblox. Een goede, veilige internetverbinding is dan heel erg belangrijk, maar er komt nog meer bij kijken.

Privacy en internet gaan hand in hand. Maar als je daar niet de focus op legt in huis, dan kan het zomaar zo zijn dat ongewenste bezoekers met je gegevens aan de haal gaan. En dat wil je natuurlijk het liefste altijd kunnen voorkomen. Dus waar moet je nu eigenlijk op letten als het aankomt op het vergroten van de privacy op het internet? En wat voor maatregelen kan je hier allemaal voor treffen? We lichten de belangrijkste tips voor je uit in dit artikel.

Met deze vijf handige tips kun je je privacy in huis vele malen beter beschermen

Wist je dat je met slechts een paar kleine tips de privacy op het internet al aanzienlijk kunt vergroten? En dat is wel zo fijn om te weten, want hierdoor hoeft het dus ook helemaal niet veel tijd te gaan kosten. Je kunt daarbij denken aan het instellen van de volgende zaken:

  • Zorg er altijd voor dat je geen persoonlijke informatie publiceert.
  • Stuur geen dingen door naar e-mailadressen die je niet helemaal vertrouwt.
  • Maak geen gebruik van openbare wifi als je op het internet gaat.
  • Controleer welke cookies je wel en niet accepteert.
  • Gebruik niet je eigen naam als je op het internet gaat.

Met slechts een paar kleine maatregelen kun je al een wereld van verschil maken

Door slechts een paar dingen aan te passen in je online gedrag, kun je al een wereld van verschil maken. En dit zijn ook aanpassingen waar je zelf erg makkelijk mee aan de slag kunt gaan. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor andere personen in het huishouden die regelmatig op het internet te vinden zijn. Of dat nu gamen of voor het werk is.

Beschik je op dit moment al over een goede internetverbinding met veel privacy?

En heb je de nodige aanpassingen bij jou in huis doorgevoerd? Dan is het ook een goed idee om een keer kritisch naar je huidige internetverbinding te kijken. Want is deze helemaal up-to-date? En is het eigenlijk wel veilig en betrouwbaar? Door dit helder voor jezelf in kaart te brengen, kun je ook eventueel de overweging maken om naar een nieuwe aanbieder op zoek te gaan. Er is vandaag de dag immers meer dan voldoende aanbod.

Kies er een keer voor om verschillende aanbieders online met elkaar te gaan vergelijken

Merk je dat het tijd is om je internetverbinding een upgrade te geven? Dan is het een goed idee om verschillende aanbieders een keer online met elkaar te gaan vergelijken. Hierdoor krijg je ook meteen een erg goed beeld van de tarieven waar je vandaag de dag op kunt rekenen. En wie weet kun je daardoor meteen aardig wat besparen op je maandelijkse kosten. Dat is in deze tijd natuurlijk fijner dan ooit. Gelukkig kun je erg eenvoudig en snel online internet vergelijken. En het afsluiten van een nieuw abonnement? Dat heb je minstens zo snel gedaan. Het is dus zeker geen verkeerd idee om binnenkort alvast het nodige onderzoek te gaan doen.