Doorgaan naar artikel
Vampierjaag-festijn Redfall lanceert op Xbox Series X zonder 60fps-mogelijkheden
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Redfall is een game waarbij het ons lastig wordt gemaakt om goede moed te houden. De game draait voor een groot deel om coöp, maar vorig jaar kwam het nieuws dat als jij met het potje van een vriend of vriendin meespeelt, je voor je eigen game geen voortgang zal vergaren op het gebied van het verhaal. Speel je dus een nieuw stukje met een ander, moet je het vervolgens zelf ook nog een keer gaan doorspelen in je eentje. Daarnaast heeft het geen gelukkige releasedatum: een paar dagen na Jedi Survivor en een weekje voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Als kers op de taart kwam daar nu het nieuws bij dat de game op Xbox Series X (en S, uiteraard) geen mogelijkheid tot 60fps zal hebben bij de lancering van de game. Dit terwijl alle previewbeelden van de game wel netjes op 60fps draaiden. Er zal “later” wel een patch komen die de mogelijkheid met zich mee zal brengen, maar hoe of wat of wanneer, weten we niet. Dit is anno 2023 eigenlijk niet acceptabel voor de nieuwe generatie consoles.

Nu gebeurt het wel vaker dat games op de beste pc’s getoond worden voor de release en dat het op de console allemaal net wat minder is, maar in het geval van Redfall is het wel frappant. Dit omdat Xbox het juist als paradepaardje heeft neergezet aangezien het de eerste exclusieve titel is die uit hun samenwerking met Bethesda (ZeniMax) voortkomt, terwijl hun eigen console het dus (nog) niet draait zoals de marketing laat zien. Heb je zelf een lekkere game-pc, dan is dit hele verhaal natuurlijk niet op jou van toepassing.

Dat gezegd hebbende, op het gebied van gameplay zijn we nog altijd behoorlijk benieuwd naar de game, die coöp-actie in de stijl van Left 4 Dead zou moeten combineren met een open wereld á la Far Cry. We wachten rustig af: Redfall verschijnt 2 mei voor Xbox Series X|S en pc.