Doorgaan naar artikel
Diablo IV heeft de goudstatus bereikt
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

We hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort kunnen we eindelijk aan de slag met het nieuwste deel in de Diablo-franchise. Vandaag werd ook duidelijk dat Diablo IV de goudstatus heeft bereikt. Dat houdt in dat de ontwikkeling voor de game voltooid is, althans voor de eerste versie die we allemaal kunnen spelen. General manager, Rod Fergusson, zei er het volgende over:

Het bereiken van de goudstatus is een mijlpaal voor het fantastische Diablo IV-team, dat zo hard heeft gewerkt aan de volgende generatie van deze iconische franchise. Dit is een concrete, betekenisvolle stap naar onze lancering op 6 juni

Belangrijkste kenmerken voor Diablo IV zijn:

  • Speel op jouw manier: Spelers hebben meer opties dan ooit tevoren om de karakterfantasie te creëren die ze willen. Ze kunnen kiezen uit vijf verschillende personageklassen, een keur aan cosmetica en vaardigheden, en welk pad ze door de wereld willen volgen.
  • Open wereld gameplay: Compleet met een volledige verhaalcampagne, 120+ dungeons, tientallen zijmissies, wereldbazen en tonnen land om te verkennen.
  • Nieuwe endgame systemen: Spelers kunnen blijven groeien en hun vaardigheden testen tijdens de engame via enorme paragon boards, PvP-zones, Nightmare Dungeons en Helltides, en de Tree of Whispers.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het 6 juni is, want dan is Diablo IV verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.