Doorgaan naar artikel
Assassin’s Creed Mirage-gameplay onthuld via trailer, verschijnt in oktober
Wendy de Koster
Wendy de Koster
Gameredacteur
Profiel

Tijdens de PlayStation Showcase, die gisteren uitgezonden werd, is Assassin’s Creed Mirage-gameplay eindelijk uit de doeken gedaan met een gameplaytrailer. De komst van de game was vorig jaar al uitgelekt en kort daarna onthuld, dus het zat er wel aan te komen dat Mirage binnenkort zou komen. We moeten er nog even op wachten, maar op 12 oktober 2023 is het zo ver en is het spel te spelen.

Assassin’s Creed begon alweer in 2007 en zestien jaar later komt Ubisoft met het nieuwste deel. In Assassin’s Creed Mirage kruip je in de huid van Basim, een jonge straatdief, die leeft in het Bagdad van de negende eeuw. Basim is een bekend personage in Assassin’s Creed, hij speelt ook een rol in Assassin’s Creed Valhalla (2020), waar je hem misschien van herkend. Het verhaal in de aankomende game, Mirage, speelt zich twintig jaar voor het verhaal in Valhalla af, waardoor we nu kennis kunnen maken met de jonge Basim.

De veelbelovende beelden in de trailer geven een goede impressie van de gameplay die je komend najaar kunt verwachten. Check hem vooral even!