Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Bungie is de oorspronkelijke maker van de eerste paar Halo-games en is recenter ook gigantisch succesvol met Destiny en Destiny 2. De studio weet dus iets af van het maken van spellen die lekker wegschieten en dat komt mooi uit, want ze hebben nu pvp-shooter Marathon aangekondigd.

In de jaren 90 ontwikkelde Bungie een drietal Marathon-spellen voornamelijk voor de Mac OS. Het waren first-person shooters en op een gekke manier waren het de voorgangers van Halo. Het nieuwe Marathon heeft hier weinig mee te maken, los dan van het feit dat het weer te maken lijkt te hebben met een ruimteschip dat gedeeltelijk bestaat uit een maan. De nieuwe game zal een zogeheten ‘extraction pvp shooter’ worden. Het bekendste voorbeeld van zo’n game is Escape from Tarkov, een spel waarin je over een groot level zowel mensen als NPC’s hebt en allerlei uitrusting om te vinden. Je kan wanneer je wilt plekken vinden om het potje te verlaten en dan mag je je gevonden buit behouden. Er staat dus veel meer op het spel dan alleen het winnen van een potje, want als je dood gaat, raak je alles wat je bij je had, kwijt.

Of het genre je veel doet of niet, Bungie staat altijd garant voor heerlijke actie, dus wij zijn in ieder geval benieuwd. De teaser waarmee het spel is aangekondigd bevat nog geen gameplay, maar je kan hem hieronder bekijken: