Doorgaan naar artikel
Hoe zorg je ervoor dat je op vakantie niet zonder films en series komt te zitten?
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

De vakantieperiode komt er weer aan en dat is natuurlijk heel erg prettig nieuws. Velen van ons zullen weer een reis afleggen naar een ver oord. Ver weg van de dagelijkse sleur, maar helaas ook ver weg van je WiFi-netwerk en daarmee je favoriete series en films. Zeker in het buitenland zijn de MB’s van je mobiele bundel vaak erg beperkt. Gelukkig zijn daar natuurlijk oplossingen voor, want de meeste streamingdiensten bieden je de mogelijkheid om content te downloaden op je mobiele apparaten. Daardoor kun je toch verder gaan met die razendspannende serie en hoef je niet drie weken te wachten tot je verder kunt na de laatste cliffhanger.

Wanneer je een echte binge-watcher bent, kan het downloaden nog wel wat tijd in beslag nemen. Gelukkig blijkt uit het onderzoek van ExpressVPN dat we hier in de regio verzekerd zijn van de snelste internetverbindingen op deze aardkloot. Dat zorgt ervoor dat je, zelfs als je niet wilt inleveren op kwaliteit, behoorlijk snel klaar bent. Volgens het onderzoek haal je een film van twee en een half uur in Ultra HD-kwaliteit binnen 10 minuten binnen op je harde schijf.

Overigens zijn er wel een aantal beperkingen voor het downloaden van content. Zo zul je niet altijd alle series kunnen downloaden in verband met rechten. Let daar dus even goed op, voordat je in de week voor je vakantie begint met kijken. Ook zijn downloads vaak beperkt houdbaar als je offline bent. Het scheelt daarbij dat je in ieder geval een deel van je internetbundel binnen de EU kunt meenemen. Het verlengen van de licenties kost lang niet zoveel data als het daadwerkelijk downloaden, dus een paar mb’s opofferen van je bundel is dan zeker een mogelijkheid. Ga je buiten de EU op vakantie, dan zal je even op zoek moeten naar een WiFi-punt, of een buitenlandse bundel afsluiten.

Waar een tijdje terug eigenlijk alleen Netflix de streamingdienst was die je moest hebben, kun je nu amper door de bomen het bos nog zien. Gelukkig bieden alle diensten, zonder uitzondering, de mogelijkheid om te downloaden met zich mee. HBO Max, Disney Plus, Amazon Prime, Videoland, maar ook een nieuwe dienst als SkyShowtime biedt de mogelijkheid om offline te kijken. We zetten hieronder even voor je op een rij hoe je content download vanuit de verschillende apps.

Netflix

Bij Netflix navigeer je vanuit je profiel naar de serie of film die je wilt downloaden. Klik daar op de download-knop en het feest kan beginnen. Overigens benader je binnen de Netflix-app je downloads vanuit de speciale Downloads-tab, dus niet vanuit het normale overzicht.

Disney Plus

Disney Plus werkt op een vergelijkbare manier. Ook hier navigeer je naar een film of serie en klik je op de download-knop. Tot slot zijn net als bij Netflix de downloads te vinden onder een aparte sectie in de navigatiebalk.

HBO Max

Ook HBO Max werkt op dezelfde manier, alleen kun je de downloads terugvinden onder je profiel.

Amazon Prime

Ook hier zien we dezelfde aanpak als bij de andere diensten. Dus naast de film of serie zie je een download-knop die ervoor zorgt dat je kunt downloaden. Je offline content is wederom te vinden op een apart tabblad.

Videoland

Voor Videoland heb je een plus- of premium-abonnement nodig om gebruik te maken van downloads. Je downloads vind je onder het aparte downloads-tabblad. Mocht je geen internetverbinding hebben, dan krijg je meteen je downloads te zien.

SkyShowtime

Om hier bij je gedownloade content te komen, druk je op de pijl onderaan je app. Daarmee verschijnen de downloads. Verder zien we ook hier het beproefde recept. Wel blijven bij SkyShowtime downloads maximaal 48 uur staan, wanneer je eenmaal met kijken bent begonnen!

Het is dus allemaal niet zo lastig om je kostbare entertainment met je mee te nemen op vakantie. Wij wensen je dan ook veel plezier met je films en series op vakantie, maar we hopen natuurlijk ook dat je niet vergeet te genieten van de zaken die zich buiten je beeldscherm afspelen!