Doorgaan naar artikel
Avatar: Frontiers of Pandora
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Avatar: Frontiers of Pandora Is een los verhaal in het Avatar-universum en alhoewel we slechts een fractie hebben kunnen zien, is het veelbelovend.

Vandaag is de Ubisoft Forward in Los Angeles en daarom hebben wij eerder deze week een uitgebreide presentatie van Avatar: Frontiers of Pandora gekregen. Alhoewel we slechts fracties van de gameplay hebben gezien, zijn we wel een stuk wijzer geworden.

Avatar: Frontiers of Pandora speelt zich op wederom een volledig nieuw continent af op de planeet Pandora. Dit brengt als grote voordeel dat er nieuwe flora en fauna getoond kan worden en de spelers niet het gevoel hebben een herhaling van een van de films te spelen. Het verhaal is hierdoor ook uniek, alhoewel het zich grotendeels afspeelt rond de periode van Avatar 2.

Het verhaal begint echter in 2138, wanneer jouw Na’vi wordt ontvoerd door de mensen. Je wordt door ze opgevoed als mens en krijgt dus training in hun manier van vechten. Wanneer in 2154 (ten tijde van de eerste film) de mensen van de planeet evacueren, wordt je van de dood gered door jouw leraar. Om je te beschermen word je in een diepe slaap gebracht. Wanneer je in 2169 wakker wordt, zijn de mensen terug en bezig de planeet te vergiftigen.

Voor je het tegen hen opneemt, moet je eerst leren een Na’vi te zijn. Omdat je bent opgevoed door mensen, ontbreekt het je aan kennis van de wereld van de Na’vi en je hebt zelfs hun vertrouwen niet. Langzaam maar zeker leer je dit echter en op een gegeven moment ga je zelfs een band opbouwen met je eigen Ikran. Tof is dat je deze Ikran helemaal naar je eigen smaakt kunt bekleden en kunt voorzien van bepaalde uitrusting.

Het spel is een first-person openwereldgame en biedt je veel vrijheden. Het doel is om fabrieken en faciliteiten van de RDA te vernietigen, om het uiteindelijk tegen John Mercer op te nemen. De vrijheid die je hebt, vind je terug in de gebieden die er zijn, maar ook in de opties om zaken naar eigen smaak aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Na’vi-wapens.

Omdat je door mensen bent opgevoed, begin je met menselijke wapens. Deze hebben als nadeel dat ze veel herrie maken en niet aanpasbaar zijn. Gedurende het spel krijg je echter steeds meer de kans om Na’vi wapens te hanteren en deze naar eigen smaak aan te passen. Belangrijk is wel dat je bij alles wat je maakt, je de Na’vi-manier gebruikt. De onderdelen die je pakt moet je ook echt gebruiken en met zorg behandelen, alleen dan zullen je wapens echt goed worden.

Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt 7 december voor de nieuwe generatie consoles en pc en kan zowel solo als in co-op gespeeld worden.