Doorgaan naar artikel
Paleo Pines
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Paleo Pines is een schattige en kleurrijke levenssimulatiegame die draait om dinosaurussen. Het is vooral de bedoeling dat je plezier hebt en lekker kunt ontspannen. Vooralsnog lijkt dat doel geslaagd.

Bij het horen van de naam Italic Pig moeten de meeste mensen waarschijnlijk wel lachen, maar zal er niet echt een lampje gaan branden. Gek genoeg is de ontwikkelaar niet eens Italiaans, maar komen ze uit Noord-Ierland. In september van dit jaar zal hun game Paleo Pines verschijnen en wij mochten alvast met de demo-versie aan de slag. Hieronder kun je lezen hoe ons dat is bevallen.

Paleo Pines is een levenssimulatiegame waarin je een leven probeert op te bouwen op een eiland vol met dinosaurussen. Je maakt kennis met de plaatselijke bevolking en voert gesprekken met ze. De conversaties die je voert worden helaas niet gesproken, dus je zult een hoop moeten lezen. Natuurlijk volgt er na elk gesprek een opdracht die je moet uitvoeren, om zo een band met je dorpsgenoten op te bouwen. De opdrachten zijn vrij simpel en vaak komt het er op neer dat je spullen moet verzamelen en terugbrengen of contact moet zoeken met iemand anders. Eigenlijk is niks echt heel ingewikkeld in Paleo Pines en het wordt snel duidelijk dat dit een game is om je lekker bij te ontspannen.

Natuurlijk hebben we vaker van dit soort spellen gezien, maar wat Paleo Pines bijzonder maakt, zijn de dinosaurussen. Je begint je avontuur met je dinovriend Lucky. Je kunt op Lucky rijden om sneller te reizen, maar de dino kan je ook helpen bij het opruimen en de weg vrijmaken. Natuurlijk zijn er meer taken die je moet verrichten, waar je zelf niet toe in staat bent. Hier komen de dinosaurussen om de hoek kijken. Elk beest heeft zijn eigen specialiteit en je zult dan ook moeten proberen om het vertrouwen te winnen van de verschrikkelijke hagedissen. Gelukkig zijn deze dino’s niet verschrikkelijk, maar vooral heel erg schattig.

Vrij vroeg in de game vindt Lucky een fluit en deze kun je gebruiken om het vertrouwen van dinosaurussen te winnen. Daarnaast zul je ze ook moeten aaien en eten geven. Niet elk beest zal snel over te halen zijn en dus moet je geduld hebben. Met je fluit kun je verschillende tonen spelen die je moet afstemmen op je dino. Het is een leuke mini-game en bleef leuk in de paar uur die we hebben kunnen spelen, maar weten natuurlijk niet of dat gedurende het hele spel zo blijft.

Naast het uitvoeren van opdrachten voor je dorpsgenoten, is het ook de bedoeling dat je jouw huis en het stuk grond dat daarbij hoort, gaat inrichten. Je kunt een tuin aanleggen waarin je groentes kunt kweken en omheiningen kunt bouwen voor je dino-verzameling. In de demo was het niet mogelijk om je huis te betreden, maar misschien komt dat nog in de uiteindelijke versie.

Alles wat je doet is simpel maar leuk en dat lijkt ook het hele idee achter Paleo Pines. Het is een game waarbij je lekker kunt ontspannen en eens niet op het puntje van je stoel moet zitten. Ook kun je merken dat kinderen de doelgroep zijn, want het is allemaal lief, kleurrijk en schattig. Toch is het niet kinderachtig en zullen ook volwassenen zich hiermee kunnen vermaken.

De eerste paar uur van Paleo Pines smaken naar meer. Niks is moeilijk in deze game, maar leuk is het wel. Natuurlijk weten we na de eerste paar uur nog niet hoe leuk het blijft en wat je straks nog meer allemaal kunt doen. We hebben nu vooral kennis kunnen maken met het ontdekken en de interactie met de dinosaurussen. Voor de uiteindelijk versie zullen we nog een paar maanden moeten wachten.

Paleo Pines zal op 26 september verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.