Doorgaan naar artikel
iPhone 13 Pro Refurbished
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Conclusie

We hebben de iPhone 13 Pro van Fixje getest en deze bevindt zich in goede conditie. Door de technische checks functioneert deze 100%. We hebben voor een A-grade toestel gekozen en het toestel ziet er daadwerkelijk zo goed als nieuw uit.

De Apple iPhone 13 Pro is sinds kort ook als refurbished iPhone 13 Pro verkrijgbaar. De vraag naar refurbished toestellen neemt vanuit de markt enorm toe. Maar wat is nu precies refurbished? Het is natuurlijk een soort tweedehands toestel. Het verschil met een tweedehands toestel is dat deze devices altijd in topconditie zijn. Ze zijn namelijk voor verkoop grondig getest, indien nodig gereviseerd en altijd gepoetst. Zo heb je zekerheid dat het toestel in goede conditie is. Nog belangrijker is de garantie. Op het toestel dat we van Fixje testen zit standaard 2 jaar garantie, ze zijn lid van het Keurmerk Refurbished waardoor je meer zekerheid hebt. Slechts zes bedrijven in Nederland hebben dit keurmerk.

Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished toestel omdat dit veel geld kan besparen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat je gemiddeld 40% bespaart door voor een refurbished toestel te kiezen. Een andere belangrijke reden is het milieu. Hoewel een iPhone tegenwoordig uit vele gerecyclede grondstoffen is gemaakt, blijft het gemaakt worden uit veel andere, schaarse grondstoffen. Door voor een refurbished iPhone te kiezen, bespaar je het milieu letterlijk een nieuwe iPhone en dat is fijn.

Het besparen van geld en het milieu klinkt geweldig. Nu gaan we dieper op de kwaliteit van het toestel in dat we hebben mogen ontvangen van Fixje. Het toestel van de buitenkant ziet er zeer mooi uit, we zien één heel klein krasje op de achterkant van het toestel en dat was met flink wat zoekwerk. De kras is nauwelijks zichtbaar en niet storend. De batterijcapaciteit vinden we erg belangrijk. Deze staat op 94% en dat is bijna nieuw. Na het toestel een paar dagen te hebben gebruikt merken we geen gebreken, niet zo gek ook want het toestel is voor verkoop op 52 punten gecontroleerd. Zeker als je ziet wat het prijsverschil (enkele honderden euro’s) is tussen een nieuw toestel en dit refurbished exemplaar, dan denken wij dat dit een uitstekende deal is.

Wanneer je het toestel vergelijkt met de allernieuwste iPhone 14 Pro merk je minimale verschillen. Apple heeft weinig nieuws toegevoegd aan de iPhone 14 Pro. Dit maakt de 13 Pro financieel gezien een nog betere deal.

Wat verder opvalt, is dat de refurbished iPhone van Fixje snel geleverd werd. Je kan bij de website gebruikmaken van Same Day Delivery en dan is het er, als je in de ochtend bestelt, dus in de avond al. Het toestel kan zo snel worden geleverd omdat Fixje zijn eigen voorraad heeft en ook vanuit Nederland levert. Bij de bestelling kregen we een flyer meegeleverd of we ons oude toestel niet wilde inleveren voor geld. En dat is slim, want hier heb je weinig meer aan wanneer je een nieuw toestel hebt gekocht.

De iPhone 13 Pro die we van Fixje hebben ontvangen is dus een perfect toestel in een zeer mooie conditie. Je ziet bijna niet dat het toestel eerder gebruikt is geweest. Bij het toestel werd direct een oplaadkabel, adapter en simkaart-pinnetje geleverd waardoor we het toestel direct in gebruik konden nemen. De volgende keer begint onze zoektocht zeker bij Fixje.

Voor deze review hebben we een iPhone van Fixje gekregen.