Doorgaan naar artikel
Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Super Nintendo World - Universal Studios Hollywood is een van de tofste themagebieden waar we ooit geweest zijn. Als je een echt goede beleving wilt ben je sowieso 200 dollar kwijt (gewoon ticket, early acces, armband en eten), maar dat was het voor ons echt waard. Je ziet dat Nintendo zelf heeft toegezien op de kwaliteit en heeft meebepaald wat er te beleven is. Mocht je dus ooit in de buurt zijn en een groot fan zijn van Nintendo, dan is dit de absolute aanrader!

Tijdens mijn recente trip naar onder andere Los Angeles voor NWTV, heb ik van de kans gebruik gemaakt om Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood te bezoeken. Dit is het tweede Nintendo-themagebied wereldwijd in een themapark en zou de droom voor iedere Nintendo-fan moeten zijn. Is dit ook echt zo, of kom je toch een beetje bedrogen uit en valt het heel erg tegen? Dat behandel ik in deze review en bijbehorende video.

Laten we maar met de deur in huis vallen, Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood is echt heel tof! Zodra je door de buis heen loopt (geheel in Mario-stijl) kom je een gebied in wat volledig Mario-gethematiseerd is. Er ontbreekt daadwerkelijk geen details in het gebied en overal is aan gedacht. Zelfs de wc’s, met muziek uit de waterlevels en vissen (Cheep Cheep) op de spiegels zorgen ervoor dat geen moment je aandacht verslapt.

Alhoewel het land er qua aankleding en beleving al goed uitziet, komt het pas echt tot leven met de Power-Up Bracelet. Deze speciale armband van 40 dollar, die je moet kopen als je de volledige ervaring wilt, maakt van het themagebied een zeer interactief themagebied. Je koppelt de Power-Up Bracelet aan je app en vervolgens ga je op pad. Het idee is dat je muntjes, stickers en sleutels gaat verzamelen. De muntjes zijn voor je score als team, daar kun je overigens niet heel veel mee, anders dan extra stickers verdienen. De stickers zijn een soort van achievements, dus al een stuk leuker. Maar de sleutels zijn het hoogtepunt.

Er zijn in totaal vier sleutels te vinden. Mocht je de tijd hebben raden we aan ze alle vier te halen. Je bemachtigt de sleutels door leuke minigames te spelen. Je moet bijvoorbeeld een Koopa of een Goomba verslaan. Wanneer je er drie hebt, speel je niet alleen dingen vrij in de app, maar krijg je ook exclusieve toegang tot Bowser Jr’s-Castle. Dit is een gebied in het themagebied waar je de zoon van Bowser moet verslaan. Je krijgt er dus echt een interactieve attractie bij. Veertig dollar is veel geld, maar gelukkig kunnen twee personen gebruik maken van één band en mag je samen bij Bowser Jr. naar binnen. Zonder de sleutels kom je er overigens echt niet in, want er zit een medewerker voor de deur die je band scant.

Misschien wel al het aller tofste aan Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood is de Mario Kart: Bowsers Challenge-attractie, al kleeft hier ook een groot nadeel aan. Tijdens ons bezoek hebben we namelijk wachtttijden van meer dan 180 minuten gezien. Ondanks dat de ervaring uniek is en je vermoedelijk niet snel terug zal keren naar dit themapark, is een wachtrij van zo’n drie uur wel heel erg lang. Kleine pleister op de wonde is dat de wachtrij vanaf de eerste minuut bijzonder is. Je gaat door enorme landschappen uit het Mario-universum heem met bijbehorende muziek. Dit verzacht de pijn zeker een aanzienlijk deel.

De attractie zelf is zoals gezegd uniek. Het idee is dat je met Team Mario (de anderen in jouw kart) racet tegen Team Bowser en dat je minimaal 100 Coins moet bemachtigen om te winnen. Een beetje gamer weet dit zonder moeite te bereiken overigens. In de attractie rijd je over verschillende Mario Kart-banen (zie ook de video), maar wat het bijzonder maakt is de AR-projectie op je bril. Dit konden we helaas niet in beeld brengen, maar zag er echt goed uit. Hier zie je de vijanden op, maar ook de schildjes die je bijvoorbeeld op ze afvuurt. Het is eigenlijk een hele rustige attractie, maar dat gevoel heb je nooit door de AR-projecties. Kleine tip: als je de Power-Up Bracelet besluit te kopen, doe dit dan voor je de attractie in gaat. Wij hadden dit niet gedaan en hebben die stickers nu dus niet compleet.

Naast alles wat we al besproken hebben, zijn er nog drie zeer opvallende en interessante onderdelen in Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood. Zo kun je met Mario, Luigi en Peach op de foto. Waar andere fotoshoots echter niet heel populair zijn, zijn deze het wel. De rij is vaak binnen enkele minuten vol en dicht. Tevens is er een speciale winkel vol met merchandise. Iedere Nintendo-liefhebber wil hier natuurlijk langs om een paar van de zeer toffe, exclusieve goodies te kopen. Maar misschien wel het meest exclusieve is Toadstool Café. Dit restaurant, in het thema van Toad, kan alleen bezocht worden met een reservering en heeft een aantal exclusieve items die je alleen daar kunt krijgen. Met heel veel moeite was het ons gelukt hier een reservering te krijgen. Dat systeem leek in eerste instantie gelijk vol, maar later waren er heel veel nieuwe plekken. We raden dus vooral aan om niet op te geven als je dit wilt doen. Daarnaast was het eten er echt heel goed (het beste wat wij hebben gehad in het park), niet heel duur en dus volledig in thema. Het maakte onze twee dagen in het park en in het Mario-themagebied echt af.

Om in Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood te komen moet je natuurlijk toegang tot het park kopen. Je krijgt dus niet alleen een Nintendo-themagebied voor je geld, maar nog ongeveer vijftien andere attracties. Wat jammer is van Universal Studios Hollywood, is dat de rijen voor de attracties enorm zijn. Daarom adviseren we je altijd een express-ticket te kopen. Die is ongeveer twee keer zo duur, maar geeft je overal (behalve bij Mario Kart) een keer voorrang. Wij hebben het overigens zonder gedaan en dat is ook wel prima te doen, maar je moet dan dus wel rekening houden met lange wachtrijen. Wat wel een must is (op dit moment), is een Early Access-ticket voor Super Nintendo World. Hiermee mag je een uur eerder het gebied in en kun je als je goed doorloopt in vijftien minuten door de rij heen zijn van de Mario Kart-attractie. Vergeleken met andere Amerikaanse themaparken is Universal Studios Hollywood qua prijs het zeker waard. Vooral als je bijvoorbeeld ook Harry Potter, Jurassic Park of The Simpsons tof vindt.

Het toffe gebied, de unieke attractie, speciale merchandise en natuurlijk alle andere toffe onderdelen, maken Super Nintendo World – Universal Studios Hollywood een must-see voor iedere bezoeker van Los Angeles die van Mario houdt!