Doorgaan naar artikel
LEGO onthult Harry Potter Gringotts Wizarding Bank Collectors Edition
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
Profiel

LEGO heeft officieel de langverwachte Harry Potter Gringotts Wizarding Bank Collectors’ Edition (76417) onthuld. Deze indrukwekkende set is een majestueuze creatie, met een hoogte van maar liefst 75 cm. De set bestaat uit welgeteld 4.803 stukjes en omvat twee opmerkelijke niveaus: de levendige bovengrondse Gringotts Wizarding Bank en de mysterieuze ondergrondse gewelven.

Een kenmerkend aspect van deze set is de mogelijkheid om deze naadloos te integreren met de in 2020 uitgebrachte Diagon Alley-set (75978), wat voor fans een interessante uitbreidingsmogelijkheid biedt. Het gebouw rust op een enkele basisplaat die vervolgens stevig op de ondergrondse kluisruimtes staat. Deze basisplaat kan eenvoudig worden verwijderd om de set apart te tonen of te combineren met de rest van de gebouwen in Diagon Alley. Daarnaast wordt de set geleverd met een indrukwekkende verzameling van 13 minifiguren, waaronder Harry, Ron, Hermelien, 2 kobold bankiers en zelfs een Dooddoener.

Een unieke toevoeging aan deze verzameling is de imposante Oekraïense IJzerbuikdraak, die onmisbaar is bij de onvergetelijke Gringotts-scène in Deathly Hallows. Deze majestueuze draak kan boven op de bank worden geplaatst, waardoor de totale hoogte van de set nog een stukje hoger uit valt.

De set is vanaf 1 september beschikbaar voor VIP-leden, en vanaf 4 september voor alle andere LEGO-liefhebbers, voor een prijs van €429,99 en uiteraard is hij verkrijgbaar via de LEGO-store.