Doorgaan naar artikel
Disney Illusion Island
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Voor wie de perfecte game zoekt voor tijdens de reis naar je zomerse vakantiebestemming is Disney Illusion Island een aanrader. Een leuk, niet te lang, maar ook zeker niet te duur avontuur, wat je ook nog eens samen met vrienden kunt spelen (op een scherm). Het spel wordt weliswaar gedurende je avontuur steeds uitdagender, maar je groeit hier lekker in en je zult nooit het gevoel hebben vast te lopen.

Waar Disney natuurlijk een van de grootste entertainmentbedrijven in de wereld is, is de release van Disney Illusion Island redelijk klein. Er zijn geen grote aankondigingen geweest en er zijn slechts enkele trailers verschenen. Is deze kleine hoeveelheid aan aandacht terecht, of verdient het spel veel meer aandacht en een hoop sterren? Je leest het in deze review!

In Disney Illusion Island ga je met Mickey, Minnie, Donald en Goofy op pad om drie speciale boeken terug te krijgen. Nadat ze naar Monoth (de wereld waar het spel zich afspeelt) zijn gelokt met een picknick, besluit het viertal de koning te helpen door het avontuur aan te gaan, alhoewel Donald er eigenlijk geen zin in heeft. Leuk aan dit verhaal is juist dat het helemaal nieuw is. Je komt in een nog onbekende wereld, met onbekende bewoners en vijanden, waardoor het als een ontdekkingsavontuur voelt.

Je kan kiezen met wie je speelt, maar dit hoeft geen gewichtige keuze te zijn. Ieder personage krijgt namelijk dezelfde vaardigheden, maar met grafische aanpassingen zodat ze er goed bij passen. Je kan wanneer je wilt gewoon terug gaan naar het hoofdmenu om iemand anders te kiezen.

Het spel is een volledige 2D-sidescroller en relatief makkelijk te spelen. Gedurende de game leren de vier helden verschillende vaardigheden en dat zorgt ervoor dat je alle gebieden waar je bent geweest, nog een keer wilt bezoeken. Je leert bijvoorbeeld de ground-pound na ongeveer een uur en hiermee kan je weer nieuwe voorwerpen vinden waar je in het eerste uur langs gekomen bent.

Opmerkelijk genoeg krijg je geen krachten om je vijanden mee uit te schakelen en daardoor wordt het spel naarmate je verder komt wel steeds moeilijker. Natuurlijk helpen je nieuwe vaardigheden je wel, maar je moet ook meer je best doen. Dit is overigens positief, want dit maakt het spel meer en meer uitdagend, naarmate je verder in het spel komt. Gelukkig zit Disney Illusion Island vol met checkpoints, dus heel ver terug hoef je nooit als je af gaat.

Het misschien wel leukste aan het spel is, is dat je hem ook als couch-co-op kunt spelen. Alhoewel het hele spel als singleplayer te speler is, is Disney Illusion Island beter als multiplayer-game. Tijdens het spelen heb je als spelers niet alleen meer plezier door samen te spelen, maar er zijn ook bepaalde onderdelen makkelijker. Zo kun je helpen door elkaar uit diepere dalen te halen of over grotere afgronden te helpen.

Disney Illusion Island is een klein, maar leuk avontuur om je zomervakantie mee door te komen. Het is perfect voor in de auto of het vliegtuig, maar ook om de zo af en toe regenachtige zomer door te komen met vrienden. Vooral de relatief lage prijs in combinatie met de herspeelbaarheid met de verzamelobjecten, maakt het spel een absolute aanrader. Het leuke verhaal en de interessante gameplay maken dit geheel af.