Doorgaan naar artikel
LEGO Icons Concorde officieel aangekondigd
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
Profiel

De LEGO Icons Concorde (10318) brengt een eerbetoon aan het iconische Frans-Britse passagiersvliegtuig, dat met tweemaal de snelheid van het geluid transatlantische vluchten uitvoerde van 1976 tot 2003. In totaal werden 20 verschillende vliegtuigen gebouwd tijdens de ontwikkeling en bedrijfsvoering van het vliegtuig, waarvan 14 werden gebruikt voor commerciële diensten door Air France en British Airways. De LEGO-versie vangt de strakke lijnen en iconische vorm van de helderwitte jet met 2083 onderdelen en is met zijn afmetingen erg imposant. Het model is namelijk 15 cm hoog, 43 cm breed en maar liefst 105 cm lang!

Deze 18+ set staat op een standaard, waardoor hij in vluchtmodus kan worden getoond, met de neus omhoog, of in opstijg- en landingsmodus, met de neus naar beneden voor zichtbaarheid. De set bevat ook het landingsgestel en een afneembaar dak om het microschaal interieur van het vliegtuig te tonen, met vier-zits stoelopstelling (een weerspiegeling van het echte vliegtuig, vanwege de smalle romp) en zelfs toiletten in de cabine.

De LEGO Icons Concorde heeft een verkoopadviesprijs van €199,99 en is vanaf 4 september tijdelijk exclusief beschikbaar voor LEGO VIP-leden via de officiële LEGO Store. Vanaf 7 september is de set ook verkrijgbaar voor niet-leden.