Doorgaan naar artikel
Monster Hunter Now
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Monster Hunter Now heeft potentie om een grote mobiele game te worden. Als Niantic dit op de juiste manier aanpakt, dan kan het er jaren plezier van hebben!

Tijdens Gamescom 2023 hebben wij de kans gehad om alvast met Monster Hunter Now aan de slag te gaan en om uitgebreid te praten met de makers van het spel. Deze kans hebben we met beide handen aangegrepen en de vraag is natuurlijk, gaat deze nieuwe game van Niantic het wel maken?

Monster Hunter Now is een game in de populaire wereld van Monster Hunter en veel spelers zullen de vergelijking al snel maken met Pokémon GO. Tijdens onze sessie werd echter snel duidelijk dat dit helemaal niet terecht is. Natuurlijk speelt het spel zich in de echte wereld af, maar daar houdt het al snel op qua vergelijking.

Zoals gezegd, speelt Monster Hunter Now zich in de echte wereld af, maar deze is voorzien van een nieuw sausje. Er zijn drie verschillende soorten gebieden die over de wereld heen zijn gelegd en deze trekken andere monsters aan. Verspreid over de wereld zijn er verschillende Points of Interest (POI) waar je middelen kunt krijgen die je nodig hebt om bijvoorbeeld wapens en pantsers te maken. Deze krijg je overigens ook van je monsters.

Grafisch is het spel echt een verademing. Je ziet dat er veel aandacht aan is besteed en dat geven de ontwikkelaars ook aan. Dit is een van de onderdelen waar Capcom bij betrokken is geweest. Wanneer je verder uitzoomt, krijg je een overzichtelijke kaart te zien en hoe meer je inzoomt, des te meer details je te zien krijgt. Dit helpt ervoor te zorgen dat je niet snel het overzicht verliest. Overigens is er ook een optie om het spel mindere mooie graphics te geven. Vooral voor de minder krachtige smartphones, maar ook wanneer je telefoon snel heet wordt is dit een uitkomst.

Wanneer je inzoomt krijg je de monsters in detail te zien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je deze verslaat. Het spel kent namelijk een verhaal wat bestaat uit seizoenen. Om een seizoen tot een goed einde te brengen, moet je opdrachten voltooien waarbij je onder andere deze monsters moet verslaan. Soms is dit makkelijk, maar soms zeker ook niet. Alle monsters kun je in principe in je eentje verslaan, maar de moeilijkste alleen met voldoende vaardigheid en de juiste wapens. Daarnaast zul je onder andere ook bepaalde plekken moeten bezoeken en spullen moeten verzamelen. Het verhaal zal in elk seizoen beëindigd worden en dat onderscheid dit spel van veel andere mobiele games. Er zijn overigens ook dagelijkse opdrachten die je kunt blijven doen als je een seizoen voltooid hebt.

Wanneer je een monster gaat aanvallen, zie je zijn zwaktes. Dit is belangrijk om de juiste wapens te kiezen. Vervolgens begin je een gevecht, wat altijd maximaal 75 seconden duurt. Dit maakt het spel een stuk sneller dan de originele games en voor een mobiel spel is dat natuurlijk ook belangrijk. Vechten doe je overigens met één hand; tappen om aan te vallen en wanneer hij dreigt jou aan te vallen (dan wordt hij rood) dan moet je ontwijken door te swipen. Dit maakt de gevechten veel tactischer dan in een hoop andere mobiele games. Gevechten kun je overigens ook met maximaal drie vrienden doen, wat het spel tijdens de demo niet minder soepel maakte. Wanneer je een monster verslaat, ontvang je items waarmee je wapens kunt maken. Het is mogelijk om een verdubbeling te kopen waarmee je twee keer zoveel voorwerpen krijgt.

Monster Hunter Now

Een belangrijk item (wat je kunt kopen) is een Paintball. Hiermee kun je een monster opslaan voor maximaal 24 uur en meenemen naar huis. Zo kun je er  in alle rust tegen vechten wanneer je hier de tijd voor hebt. En dan kun je ook nog altijd je vrienden uitnodigen om te helpen. Dus zelfs als deze heel moeilijk is, loont het om hem mee te nemen. Deze zijn, zoals gezegd te koop en wel met een nieuw betaalmiddel in het spel, dat zowel met echt geld aangeschaft kan worden of je kunt het verdienen door het spel te spelen.

Naast de paintballs, kun je ook potions kopen. Dit laatste item kun je gebruiken om jezelf te helen. Helen doe je ook door te wachten, maar dat duurt langer en zo kun je minder monsters bevechten. Een ander interessant item in de shop is er een waarmee de range waarbinnen je monsters ziet groter wordt. Zo kun je op dezelfde locatie meer monsters zien en verslaan.

Monster Hunter Now heeft de potentie om een echt leuke game te gaan worden. Volgende maand verschijnt het spel en zodra deze er is, kunnen we ons voorlopige echte oordeel geven. Een game als dit blijft zich echter ontwikkelen en kan over de tijd nog flink anders worden. We zijn benieuwd naar hoe het spel het gaat doen, maar wij voorzien, als Niantic goed support geeft, een zonnige toekomst!