Doorgaan naar artikel
Pokémon Sleep: Tips voor beginners
Daisy Schreurs
Daisy Schreurs
Pokémon-redacteur
Profiel

Pokémon Sleep is een leuk, nieuw spel, waar nog wel wat vragen over zijn. Daarom deze tips voor als je net begint met het spel:

  • Je kunt je ingestelde bedtijd weer wijzigen, maar denk hier wel goed over na. Als je dit elke dag doet, start de teller bij de missie weer op 0. Houd hierbij ook rekening met de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen. Deze tijd wordt er namelijk bij opgeteld.
  • De ingestelde bedtijd werkt met het Amerikaanse systeem, waardoor je am of pm in moet vullen. Er is een makkelijk ezelsbruggetje om te onthouden of je voor am of pm moet kiezen: De letter a komt namelijk in het alfabet voor de letter p, waardoor de eerste helft van de dag am is en de tweede helft van de dag pm. Om twaalf uur ’s middags en om twaalf uur ’s nachts wisselt dit.
  • Het tracken werkt alleen goed als dit gebeurt op je matras, naast je hoofdkussen. Op je nachtkastje werkt niet! Zowel de app als de Go Plus + kunnen dan geen bewegingen detecteren. Als je met je telefoon je slaap trackt, vergrendel deze ook niet zelf. Het kan zijn dat de app zichzelf dan afsluit en dan trackt het spel niets.
  • Mocht je overigens de slaap gaan tracken met de Go Plus +, zorg er dan voor dat het apparaatje niet is verbonden aan Pokémon Go. Hij kan slechts één activiteit uitvoeren, dus óf stops draaien en Pokémon vangen in Pokémon Go, óf je slaap tracken.
  • Let er bij het gebruik van de Go Plus + goed op dat je deze niet per ongeluk al eerder activeert. Van kortere slaapdata worden de gegevens verwijderd. Vanaf minimaal negentig minuten kan het, en slechts twee keer per dag.
  • De Pokémon die tijdens de slaap naar je Snorlax toekomen, zijn in het begin allemaal level één. Als je al een Pokémonsoort als helper hebt en hij komt nog een keer naar je toe, is hij level twee. En zo gaat dit steeds verder. Dit level verschilt van het level van de Pokémon zelf. Deze twee levels moet je dan ook niet met elkaar verwarren. Het ene is een vriendschapslevel, het andere het level van de Pokémon zelf.
  • Wissel niet te snel van eiland. Het kan al vrij snel in het spel, maar elk eiland wordt steeds moeilijker. Je moet meer punten verzamelen om Snorlax te laten groeien. Dit houdt de uitdaging er natuurlijk in, maar in het begin kun je beter rustig aan starten en investeren in een goed helpersteam.
  • Om je Snorlax te helpen met groeien, is het nuttig om de juiste helpers te selecteren. Met de te verzamelen ingrediënten kun je de favoriete gerechten van je Snorlax koken en door de favoriete besjes van je Snorlax te verzamelen, krijg je het dubbele aantal punten. Door daarnaast ook te selecteren op skills en het karakter, kun je zo een topteam samenstellen. En door het levelen worden je helpers steeds beter, waardoor ze hun skills vaker gaan gebruiken en ook steeds meer en sneller ingrediënten en besjes verzamelen.
  • De energie van je helpers gaat gedurende de dag omlaag en door een nacht slapen, laadt deze energie weer op. Hou er hierbij wel rekening mee dat je alleen de energie oplaadt van de Pokémon die in je team zitten en niet van ál je helpers. Proberen slim te zijn door bij een lager energielevel je helpers te wisselen, is dan ook niet heel zinvol. Je kunt er immers maar vijf opladen en niet allemaal.
  • Bij het opstarten zie je rechtsbovenin ‘Menu’ staan. Door hier al op te klikken, kun je contact opnemen met support. Ze hebben hierbij je Support ID nodig. Door onder dit menu te klikken op ‘Tap to display Support ID’ kun je deze zien. Maak hier een schermafbeelding van, dan kun je de code altijd terugvinden op je telefoon.
  • Voor de allerlaatste tips over Pokémon Sleep van andere spelers hebben we bij NWTV overigens een speciale WhatsApp-groep.
Pokémon Sleep

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop hem dan via deze link bij Bol.com.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.