Doorgaan naar artikel
Konami lanceert een nieuw seizoen met eFootball 2024
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Met eFootball nam Konami afscheid van hun befaamde Pro Evolution Soccer en na nog enkele betaalde edities werd in 2022 afscheid genomen van dit model. Gekozen werd voor een gratis versie, waarbij het geld verdiend zou gaan worden met investeringen die spelers deden in hun “MyTeam”, de tegenstrever van Ultimate Team uit de Fifa-reeks. Inmiddels is eFootball alweer toe aan haar derde seizoen, waarbij de game geheel toepasselijk eFootball 2024 is gedoopt.

Nieuwe features zijn onder andere Boosters, waarmee je kwaliteiten van spelers kunt uitvergroten, zodat je ze nog beter kunt afstemmen op hoe je ze gebruikt. Natuurlijk is ook Lionel Messi van de partij. Hij is al sinds mensenheugenis het gezicht van de PES– en eFootball-reeks.

Voor wie hoopte op de toevoeging van offline-modi hebben we spijtig nieuws. In deze nieuwe release schitteren Master League en Be A Legend opnieuw in afwezigheid. Wel gloort er hoop aan de horizon, aangezien een aantal spelers verwijzingen hebben gevonden naar die modi. Het lijkt er dus op dat we na drie jaar eindelijk kunnen gaan toeleven naar de toevoeging ervan.