Doorgaan naar artikel
The Talos Principle 2
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

The Talos Principle 2 lijkt een prima vervolg te worden op het origineel uit 2014. De puzzels voelen vertrouwd, maar genoeg vernieuwend aan. Wij kunnen bijna niet wachten op het eindresultaat.

The Talos Principle verscheen in 2014 en kreeg destijds behoorlijk goede reviews. Het spel wordt gezien als een van de beste puzzelgames aller tijden en het werd dus hoognodig tijd voor een vervolg. Wij mochten al met een vroege versie van The Talos Principle 2 aan de slag en hieronder kun je lezen of het ons is bevallen.

The Talos Principle 2 gaat verder waar het eerste deel is gebleven. Toch hoef je als nieuwkomer niet bang te zijn dat je stukken gaat missen als je deel een niet gespeeld hebt. Je begint het spel namelijk met een serie puzzels die wel heel herkenbaar zijn en je wordt netjes bijgepraat door een robot terwijl je de puzzels aan het oplossen bent. Waar het in het eerste deel nog draaide om een simulatie, is het deze keer allemaal wel echt. Je kruipt in de huid van een robot, die in het bezit is van allemaal menselijke eigenschappen. Je maakt kennis met de andere robots en al snel bied je jezelf aan voor een soort van expeditie. Heel veel meer van het verhaal hebben we nog niet gehad, maar het smaakt in ieder geval naar meer.

Het draait natuurlijk vooral om de puzzels in The Talos Principle 2 en die zijn net zoals in het eerst deel niet heel erg makkelijk. Toch heb je altijd wel het gevoel dat je ze kunt oplossen en voelt het nooit oneerlijk aan als je twintig minuten met spullen aan het slepen bent. Croteam heeft dezelfde soort puzzels als in het origineel gebruikt, maar uitbreiding toegevoegd. Zo hadden wij de beschikking over een RGB-standaard die verschillende kleurenstralen kan combineren om een andere te maken. In de puzzel moesten wij bijvoorbeeld een groene poort openen en dat doe je door een rode en blauwe straal te combineren. Het klinkt allemaal vrij eenvoudig, maar de ontwikkelaar heeft er enorme breinbrekers mee weten te produceren. Het mooie is dat het allemaal nieuw aanvoelt, maar wel datgene weet te behouden wat het eerst deel zo goed maakt.

Grafisch gezien is dit vervolg een hele grote stap voorwaarts, wat natuurlijk niet zo heel gek is gezien de tijd die tussen de twee delen zit. Naast de puzzels loop je ook een boel rond en de wereld die je ziet, ziet er meer dan prima uit. Wij hebben maar een paar uur van de game kunnen spelen en zijn vooral ook benieuwd naar wat voor moois we nog meer tegen zullen komen, maar voor nu zijn wij tevreden.

Wij hebben ons enorm weten te vermaken met de eerste paar uur van The Talos Principle 2. De puzzels voelen aan de ene kant vertrouwd aan, maar toch zijn ze ook nieuw en verfrissend. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is gebleven en we zijn heel erg benieuwd waar het uiteindelijk heen zal gaan. Grafisch gezien is het ook allemaal dik voor elkaar en dat zorgt ervoor dat wij uiteindelijk maar moeilijk kunnen wachten om de volledige game te spelen.

The Talos Principle 2 is voor deze preview gespeeld op pc en zal vanaf 2 november ook verkrijgbaar zijn voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.