Doorgaan naar artikel
Het is bijna Halloween en dus tijd om te griezelen
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Aankomend weekend is er Halloween en veel volwassenen en kinderen kijken er enorm naar uit. Voor de kleinsten onder ons is er natuurlijk de mogelijkheid om langs de deuren te gaan voor zoetigheid, maar volwassenen zoeken wellicht hun heil in een enge film.

Speciaal voor de filmkijkers heeft Pathé een klein onderzoek gedaan naar ons gedrag tijdens het kijken van zo’n enge film. Zo blijkt dat ongeveer 46% wegkijkt bij een spannende scène. Vooral vrouwen hebben hier een handje van, maar ook 28% van de mannen geeft toe dit af en toe te doen. Daar komt nog eens bij dat 10% van die mannen er bij gilt, iets dat wij toch wel wat verrassend vinden. Ook ervaren veel mensen klamme handjes en een verhoogde hartslag tijdens het kijken van een horrorfilm.

Wanneer de film is afgelopen is het nog niet gedaan met de effecten er van. Van de ondervraagden geeft 44% aan nog steeds angstig te zijn. Het kijken van een te enge film op jonge leeftijd blijkt bij 25% nog sporen te hebben nagelaten.

Leuke statistieken dus met toch ook wel wat verrassende resultaten. Mocht je deze nu willen uittesten bij jezelf, dan heeft Pathé Thuis in samenwerking met expert Jan Doense een Halloween-weekend georganiseerd. Dat duurt van 28 tot en met 31 oktober en filmliefhebbers krijgen daarbij elke dag een niet te missen horrorfilm in hun inbox.

Het wordt je dus makkelijk gemaakt wanneer je lekker wilt griezelen dit weekend. Laat jij je iets aanbevelen, of weet je al wat je gaat kijken?