Doorgaan naar artikel
LEGO Icons Natural History Museum is de nieuwe Modular Collection-set
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
Profiel

LEGO heeft haar grootste Modular Buildings Collection-set tot nu toe onthuld: het Natural History Museum (10326), bestaande uit maar liefst 4.014 onderdelen. Wat deze set onderscheidt, is dat het de tweede modulaire gebouw is sinds Assembly Square (10255) met een basisplaat van 48 studs breed, wat zorgt voor een unieke gevel en vorm in vergelijking met zijn voorgangers. De primaire kleur van het gebouw is olijfgroen, met contrasterende witte pilaren, wat het een klassieke uitstraling geeft die typerend is voor musea.

Wat deze set echt bijzonder maakt, is de aandacht voor details. Binnenin vind je onder andere een indrukwekkend Brachiosaurus-skelet dat trots tentoongesteld staat in het museum. Het skelet reikt tot boven de eerste verdieping en is de echte blikvanger van deze set. Binnenin het museum zijn zeven minifiguren te vinden, waaronder museummedewerkers en een bezoeker met een prothetisch been. Bovendien zijn er verschillende boeiende exposities, zoals een model van het zonnestelsel en nog veel meer verrassingen die LEGO nog niet heeft onthuld.

Al met al belooft deze aankomende release een opwindende toevoeging te zijn aan de LEGO Modular Buildings Collection-serie. Verbazingwekkend genoeg zal deze set vanaf 1 december 2023 beschikbaar zijn, wat afwijkt van het traditionele patroon van uitgave op 1 januari, precies op tijd voor de feestdagen.

De LEGO Icons Natural History Museum is nu beschikbaar als pre-order en wordt vanaf 1 december geleverd via de LEGO-store.