Doorgaan naar artikel
Check de fenomenale World of Warcraft The War Within-trailer en meer groot nieuws
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Gisteren was een mooie dag voor fans van World of Warcraft. Als je een veteraan van Warcraft bent, dan zal je warme herinneringen hebben aan Chris Metzen, een van de originele invloeden van Blizzard die eigenhandig de werelden van bijvoorbeeld StarCraft en Warcraft heeft gemaakt. Hij was een tijdje weg om meer tijd met familie door te brengen en zijn eigen tabletop-RPG uit te brengen. Maar hij is terug en kwam onder luid applaus gisteren het Blizzcon-podium opgelopen om niet één, maar drie uitbreidingen voor World of Warcraft aan te kondigen. Het gaat namelijk om een trilogie die allerlei verschillende elementen van het verhaal die wat onopgelost voelen tot een prettig einde moet brengen. De eerste uitbreiding heet World of Warcraft The War Within en de magistrale trailer daarvan check je onderaan deze pagina.

In The War Within gaan we dieper de planeet van Azeroth in om de World Soul te redden van een oud kwaad. Xal’atath heeft de Nerubians gecorrumpeerd en het is aan onze avonturiers om haar te gaan stoppen.

Daarna krijgen we World of Warcraft: Midnight en World of Warcraft: The Last Titan, waarmee deze nieuwe Worldsoul Saga afgerond zal worden. Het is spannend om te zien wat er gaat gebeuren. Alhoewel wij genoten hebben van Shadowlands en momenteel plezier hebben met Dragonflight, heeft de game qua verhaalvertelling gevoelsmatig een beetje rondgelopen als een kip zonder kop. Het geeft moed dat met Chris Metzen aan het roer er weer een duidelijk doel lijkt te zijn.

Voor fans van oldschool-WoW is er ook nog mooi nieuws: volgend jaar zal World of Warcraft: Cataclysm, de uitbreiding uit 2010, verschijnen in de Classic Era-modus, met wat lichte aanpassingen. En vanaf 30 november kunnen we aan de slag met World of Warcraft Classic – Season of Discovery. Dit zal de basegame van World of Warcraft beslaan met een nieuwe, vrij unieke ervaring. In plaats van dat je meteen naar level 60 zal gaan spelen, kan je ‘maar’ tot level 25 gaan. In plaats daarvan zal er nieuwe content gemaakt worden voor dat level en zullen alle klassen nieuwe vaardigheden kunnen ontdekken om het spannend en nieuw te maken, vandaar de titel ‘Discovery’. Na verloop van tijd zal je weer een paar levels omhoog kunnen gaan en nieuwe uitdagingen kunnen spelen. Het lijkt een bijzondere en rustige ervaring te gaan worden. Season of Discovery zal vanaf 30 november speelbaar zijn.

World of Warcraft: The War Within zal ergens in de herfst van 2024 verschijnen.