Doorgaan naar artikel
LEGO kondigt enorme Avengers Tower aan
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
Profiel

LEGO heeft de meest omvangrijke Marvel-set tot nu toe geïntroduceerd: de Avengers Tower (76269). De set telt maar liefst 5.201 onderdelen en biedt een thuis aan 31 verschillende minifiguren, wat het niet alleen tot de grootste LEGO Marvel-set maakt, maar ook een van de LEGO-sets met de meeste minifiguren ooit.

De toren, die een indrukwekkende 90 centimeter hoog is, belooft niet alleen in omvang maar ook in detail te imponeren. Het bevat een volledig uitgerust interieur dat verschillende scènes uit de Infinity Saga weergeeft, terwijl het exterieur een Quinjet, Leviathan en twee Chitauri flyers toont – allen bekend uit de film “Avengers Assemble”.

Verder is de set compatibel met de modulaire bouwstandaard van LEGO, waardoor het past binnen de serie van andere grote sets zoals de Daily Bugle en de Sanctum Sanctorum. De rijke selectie van minifiguren omvat een aantal van de meest geliefde Marvel-personages, waaronder meerdere versies van Tony Stark en Captain America, maar ook minder frequente figuren zoals Wanda Maximoff en Marvel-president Kevin Feige.

De LEGO Avengers Tower is vanaf 24 november voor €499,99 te koop via de LEGO-store.