Doorgaan naar artikel
Launchtrailer voor nieuwe Kuifje-game: The Cigars of the Pharaoh
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Het is al een tijdje stil rondom de Kuifje-franchise van de Vlaamse tekenaar Hergé (1907-1983). Na de release van de film uit 2007 (met bijbehorend matige game), lijkt de aandacht voor de gekuifde reporter wat te zijn verslapt. Daar komt vandaag verandering in met de release van de game: Tintin Reporter: The Cigars of the Pharaoh. 

In het boek Kuifje en de Sigaren van de Farao reist Kuifje per boot naar Shanghai en ontmoet hij onderweg de markante professor Siclone. Samen reizen ze door Egypte alwaar ze op een bijzondere samenzwering stuiten. Leuk detail: in dit boek waren het detectiveduo Jansen en Janssen voor het eerst te zien. Ook de schurk Allan Thompson maakt hier zijn debuut.

De game lijkt visueel vooral gebaseerd op de “performance capture” film van Steven Spielberg uit 2007 en de klassieke Kuifje animatieserie. Van deze laatste horen we hinten van de themamuziek voorbij komen in de trailer.

Tintin Reporter: The Cigars of the Pharaoh is nu verkrijgbaar voor Xbox PlayStation, pc en Switch. Binnenkort kun je hier ook onze review verwachten.