Doorgaan naar artikel
Ontwikkelaar Insomniac Games getroffen door grote hack
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Frustrerend nieuws vandaag in gamesland. Ontwikkelaar Insomniac Games is gehackt en ransomwaregroep Rhysida heeft besloten om alle bemachtigde gegevens op straat te gooien.

Er zijn details van verschillende toekomstige games gelekt, maar we beperken ons in dit bericht tot titels en jaargetallen. We willen iedereen ook aanmoedigen om niet verder zelf op zoek te gaan en ook niet de gelekte filmpjes te bekijken. Het gaat om games die nog lang niet verschijnen en het nu bekijken zal je weinig inzicht geven in het eindresultaat.

Interessant is het feit dat we tot aan 2030 het nodige kunnen verwachten van de studio. Zo zal er in het najaar van 2025 een Venom-game verschijnen, gevolgd door Wolverine in 2026. Ook zitten er een nieuwe Ratchet & Clank, Spider-Man 3 en een X-Men-game in de pijplijn. Vooral veel Marvel-materiaal dus.

Andere interessante zaken zijn een interne presentatie waarin Sony de overname van Activision/Blizzard door Microsoft behandelt en hierin een risico ziet de leiding in gamesland aan de Amerikaanse hard- en softwaregigant te verliezen.