Doorgaan naar artikel
Check de Pictomancer in de volledige Final Fantasy XIV Dawntrail-trailer
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Tijdens de Final Fantasy XIV Fanfest in Japan is de volledige Final Fantasy XIV Dawntrail-trailer onthuld. Een volledige trailer, zijn er dan ook onvolledige trailers? Jazeker, wel bij Final Fantasy XIV. Wanneer er een nieuwe uitbreiding aankomt, dan geeft Square Enix hier meer over via drie verschillende Fanfests, eentje in Noord-Amerika, een in Europa en tot slot de laatste in Japan. Bij de eerste Fanfest wordt de uitbreiding aangekondigd met een trailer die nog wat stukken mist. Bij de tweede Fanfest wordt deze weer wat uitgebreid en bij de derde, die afgelopen weekend plaatsvond, is de trailer compleet en krijgen we de laatste stukken informatie voor de uitbreiding.

In de volledige Dawntrail-trailer is het meest opvallende dat het personage Krile een nieuw beroep (de klassen uit Final Fantasy heten beroepen) heeft als schilder. De zogenaamde Pictomancer kennen we zogenaamd uit Final Fantasy VI en recenter kwam deze ook voor in Bravely Default II.

Wie op meer informatie en ook een releasedatum had gehoopt, komt redelijk bedrogen uit. Er zijn, naast de onthulling van de Pictomancer, weinig verrassende aankondigingen geweest dit weekend.

Final Fantasy XIV Dawntrail verschijnt ergens in de zomer van 2024.