Doorgaan naar artikel
WWE 2K24-trailer en releasedatum onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De gamestudio 2K Games draait al behoorlijk wat jaren mee met hun worstelgame WWE. Om de komst van de nieuwe game te vieren werd naast de WWE 2K24-trailer ook de releasedatum onthuld.

In de bestaansjaren van WWE zijn er al diverse iconische worstelaars voorbijgekomen. Denk hierbij aan The Rock, Hulk Hogan, The Undertaker, Booker T en ga zo maar even door. In WWE 2K24 is de Showcase-modus toegevoegd waarin je aan de slag kan met allerlei wedstrijden die er in de afgelopen veertig jaar Wrestlemania hebben plaatsgevonden. Daarnaast zijn er ook nog vier nieuwe soorten wedstrijden toegevoegd, namelijk Special Guest Referee, Casket Match, Gauntlet Match en Ambulance Match. Ook zijn er Super Finishers toegevoegd aan de game, maar ook de mogelijkheid om buiten de ring je tegenstander te bespringen. Het is zelfs mogelijk om backstage interactieve onderdelen te vinden waarmee je als speler je tegenstander te lijft kunt gaan.

In de trailer zien we ook de nieuwere generatie worstelaars zoals Cody Rhodes, Bianca Belair en Rhea Ripley, die overigens ook staan afgebeeld op de covers. Zo staat Rodhes op de standaardeditie afgebeeld en Blair en Ripley op de Deluxe Edition. Er is overigens ook nog een speciale 40 Years of Wrestlemania-editie waarop enkele oude rotten staan. De game zal vanaf 8 maart in de winkels liggen, maar is voor degene die een duurdere editie met gamepas hebben gekocht al vanaf 5 maart beschikbaar.

WWE 2K24 verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.