Doorgaan naar artikel
Prison Architect 2 aangekondigd in 3D
Rabia Burgu
Rabia Burgu
Profiel

Paradox Interactive heeft Prison Architect 2 aangekondigd en brengt een nieuwe dimensie naar het gevangenismanagementgenre. Dit vervolg op het populaire eerste spel onderscheidt zich door de introductie van 3D-graphics, waardoor spelers op een dieper niveau hun gevangenis kunnen ontwerpen en runnen.

Het kernconcept van het runnen van een gevangenis blijft behouden, maar Prison Architect 2 brengt innovatieve elementen zoals meerdere verdiepingen in de gevangenisarchitectuur en verfijnde controle over de regels en het dagelijks leven binnen de gevangenis. Een opmerkelijke toevoeging is dat gevangenen nu complexe onderlinge relaties kunnen vormen, wat een extra laag van strategie en management introduceert.

Prison Architect 2 komt op 26 maart beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc met een prijs van 39,99 euro. Spelers kunnen verwachten dat deze game, net als zijn voorganger, diepgaande strategische gameplay biedt, maar nu met verbeterde visuele flair en nieuwe gameplay-mechanieken die de ervaring verrijken.