Doorgaan naar artikel
A Void Hope
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

A Void Hope is qua gameplay zo simpel als het maar kan. De duistere pixel-art en mysterieuze synthwave-soundtrack zetten een mysterieuze sfeer neer die ons benieuwd maakt naar het volledige spel dat later deze maand verschijnt.

A Void Hope verschijnt 29 februari (ja ja, het is een schrikkeljaar) voor Nintendo Switch en pc. Wij zijn alvast met een beknopte demo aan de slag gegaan en vertellen je kort over dit mysterieuze pixel-avontuur.

A Void Hope is een kort, mysterieus spel. De studio erachter geeft zelf ook aan dat het het beste is om het spel in één keer uit te spelen op een donkere, regenachtige avond. De game is een 2D-sidescroller. Het spel begint en je kan ervoor kiezen om naar links of rechts te gaan. Ga je naar links, dan verandert iemand voor je ogen in een duister, leeg omhulsel van een mens en pakt die je. We gaan dus naar rechts en komen onze eerste, kleine puzzeltjes tegen. Het zijn redelijk stereotype puzzels: zet een knop om om een deur te openen, duw een krat om erop te kunnen klimmen en zo een ladder te bereiken.

De gameplay is dus niet zo bijzonder, althans niet in het stukje dat we voor onze preview hebben gespeeld. Wat wel bijzonder is, is de algehele sfeer van de game: de ambiance is akelig. En akelig is goed in dit geval. Je komt er al snel achter dat er een virus is dat zich verspreid door de stad. In plaats van dat mensen traditionele zombies worden, verliezen ze steeds meer van zichzelf en worden ze “leeg”, om uiteindelijk een duister omhulsel te worden dat niets anders doet dan ronddwalen en nog “levende” mensen zoeken.

Jij vindt al vrij snel je partner en verlaat de stad, maar moet ook weer teruggaan om mensen te helpen en een geneesmiddel te zoeken. Het koppel vergeet echter ook steeds meer. Zijn zij ook geraakt door het virus? De werkelijkheid wordt steeds lastiger te achterhalen en dat mysterie komt goed naar voren in onze previewsessie.

Daarnaast helpen de visuele stijl, pixel-art met een duister kleurenpalet dat voor een groot deel bestaat uit blauw, zwart, grijs en donkerpaars, en de muziek enorm. De muziek bestaat uit vrij simpele, maar doeltreffende synthwave. Het draagt bij aan de simpele, doch dramatische momenten en zet goed de bangmakende toon, zonder dat het spel zelf daadwerkelijk eng of horror is.

De sfeer zit er dus goed in en we zijn benieuwd om de volledige versie van het spel te spelen. De gameplay is niets bijzonders, maar alles bij elkaar lijkt het een spannend avontuur te gaan worden door met name de fantastische ambiance.

A Void Hope verschijnt 29 februari voor Nintendo Switch en pc.