Doorgaan naar artikel
Skull and Bones open beta-trailer en -datum vrijgegeven
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Na lange tijd wachten lijkt het er dan toch echt op dat de nieuwe piratengame van Ubisoft er eindelijk gaat komen. Na meerdere malen uitstellen werd een paar weken geleden bekendgemaakt dat we begin 2024 de game in de winkels mogen verwachten. Voordat het zover is, wil Ubisoft de game eerst door het publiek laten testen om de game nog wat bij te schaven waar nodig is. Om dit aan de man te brengen heeft Ubisoft de Skull and Bones open beta-trailer en -datum vrijgegeven.

De trailer zelf toont niet heel veel meer dan dat we in eerdere beelden al hebben mogen zien. Je trekt er met je schip en medepiraten op uit om vervolgens andere schepen tot zinken te brengen met enorme kanonnen. De trailer is ook niet gemaakt om nieuwe beelden te tonen, maar vooral om aan te geven dat liefhebbers tussen 8 en 11 februari aan de slag kunnen met de open beta. Tijdens deze periode kan iedereen gratis met de game aan de slag.

Tijdens de gesloten beta eind december was het mogelijk om virtueel de kust van Afrika te verkennen. Naast dat deze omgeving ook in de open beta aanwezig is, kunnen we nu ook te water in Oost-Indië. Deelnemers krijgen als bedankje enkele items zoals een emote, kanon en cosmetische voorwerpen voor het schip. Deze kunnen ze net als de behaalde voortgang meenemen naar de volledige game, wanneer deze verkrijgbaar is.

Skull and Bones komt uit op 16 februari en is beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Ben je in het bezit va een Premium-editie pre-order, dan krijg je drie dagen eerder al toegang.