Doorgaan naar artikel
Remake van Until Dawn aangekondigd tijdens State of Play
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Gisteravond was een mooie avond voor PlayStation-fans, want het was weer eens tijd voor een verse State of Play. We kregen weer genoeg mooie dingen te zien, waaronder een voorproefje van Death Stranding 2. Wat we ook te zien kregen, is een oude bekende. De geruchten waren al even daar, maar inmiddels is de aankondiging definitief. We kunnen binnenkort aan de slag met een opgepoetste versie van de bekende PlayStation 4-exclusive Until Dawn.

Waar de meeste verbeterde versies een mooie titel krijgen als “Remastered” of “Remake”, blijven de makers van Until Dawn gewoon bij de oorspronkelijke naam. Wel is de game grondig aangepakt. Zo zijn namelijk de animaties verbeterd, is de game opnieuw opgebouwd in Unreal Engine 5 en is de muziek opnieuw gedaan. Tot slot is er een derde persoonscamera toegevoegd die je een kijkje achter de schermen moet geven.

Wat dat laatste precies inhoudt is ons nog niet helemaal duidelijk, maar voor wat betreft de rest krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Nog dit jaar moeten we aan de slag kunnen met deze nieuwe versie en dat kan dan op PlayStation 5 en pc.