Doorgaan naar artikel
LEGO klaar voor het F1-seizoen met nieuwe sets!
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
LEGO Redacteur / Lead Developer
Profiel

Met het nieuwe Formule 1 seizoen voor de deur heeft ook LEGO zijn nieuwe line-up bekend gemaakt en het Deense team verschijnt met maar liefst 3 F1-gerelateerde sets aan de start. Ondanks de populariteit van Max Verstappen zullen we het helaas nog even zonder Red Bull Racing moeten doen, maar de aangekondigde sets spreken zowel de oudere als jongere F1-fans aan. De McLaren MP4/4 (10330) van F1-legende Ayrton Senna staat bekend als misschien wel de beste Formule 1-bolide ooit gemaakt. In de set introduceert LEGO voor het eerst nieuwe type banden die meer overeenkomen met de veelgebruikte slicks in de echte racerij. De €79,99 kostende set bestaat uit 693 onderdelen en bevat ook nog eens een minifigure van Ayrton Senna. Hierdoor is dit volgens ons een set die niet kan worden gemist door de echte liefhebbers.

Als opvolger van de LEGO Technic McLaren (42141) is de Mercedes AMG-F1 W14 E Performance (42171) aangekondigd. Het model bevat flink wat wijzigingen ten opzichte van de McLaren, mede natuurlijk door het feit dat er inmiddels twee seizoenen met de nieuwe specificatie gereden wordt. De set bestaat uit 1642 onderdelen en zal €219,95 kosten.

Als laatste hebben we dan nog de LEGO Speed Champions McLaren Formule 1 racewagen (76919). Een hele mond vol voor een relatief kleine set, maar ondanks dat bevat de set een hoop details die er voor zorgen dat de bolide volgens ons erg goed uit de verf komt. De set bestaat uit 245 onderdelen en kost €26,99.

De verkoop van de sets gaat op 1 maart van start via de LEGO-store.