Doorgaan naar artikel
Medieval Town Square is de nieuwe LEGO Icons-set!
Jeroen Nijhuis
Jeroen Nijhuis
LEGO Redacteur / Lead Developer
Profiel

LEGO heeft een nieuwe set aangekondigd voor haar Icons-reeks: Medieval Town Square (10332). De set wordt gezien als een spirituele opvolger van de Medieval Market Village (10193) uit 2009. Daarnaast zien de hoofdontwerpers van de set het als een waardige toevoeging voor het in 2022 geïntroduceerde Lion Knights Castle (10305).

De build bestaat uit 2 grote gebouwen die je door middel van scharnieren open en dicht kunt vouwen. De set is ook nog eens modulair opgezet, aangezien zowel de daken als de verscheidene verdiepingen afneembaar zijn. Voor de echte LEGO-fans is er misschien nog wel een grotere verrassing, de befaamde LEGO-geit wordt opnieuw uitgebracht in deze set, al dan niet in het grijs in plaats van wit. De set bevat tevens 8 minifigures waarvoor verscheidene rollen zijn weggelegd, denk aan bijvoorbeeld de dame die verantwoordelijk is voor het maken van alle stoelen die terug te vinden zijn in de Lion Knights Castle, maar bijvoorbeeld ook een tapijtmaker en een heuse minifig van de Wolf Pack, èèn van de facties uit de echt oudere LEGO-kasteel sets.

De 3304 onderdelen tellende LEGO Icons Medieval Town Square kost €229,99 en is vanaf 1 maart beschikbaar via de LEGO-store.