Doorgaan naar artikel
HyperX Cloud III Wireless
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

De HyperX Cloud III Wireless is een uitstekende headset met een gigantische batterijduur. Het geluid is in eerste instantie wat vlak, maar dat is prima te verhelpen met de equalizer die in de software zit.

Hoe volg je een van de populairste headsets van de afgelopen jaren op een goede manier op? Dat is de vraag die HyperX voor zichzelf moest beantwoorden tijdens het maken van de HyperX Cloud III Wireless. Versie twee deed namelijk al ontzettend veel goed, dus een waardige opvolger in de markt zetten is niet de makkelijkste opgave. Of het de fabrikant toch gelukt is, lees je in deze review.

De headset wordt geleverd in een redelijke rechttoe, rechtaan doos. De headset zelf rust in een gevormd stuk plastic en daaronder vind je de extra accessoires die meegeleverd worden, zoals de microfoon, de verbindingsdongle en een oplaadkabel. Ook is er een quickstart handleiding bijgeleverd, maar het zelf aansluiten werkt eigenlijk precies zoals je verwacht. Je drukt de dongle in je PlayStation 5 of 4, Nintendo Switch of pc en je kunt meteen genieten van wat de headset je te bieden heeft.

Het ontwerp van de Cloud III Wireless doet erg denken aan dat van zijn voorganger, met een paar kleine wijzigingen. Het is overduidelijk een product uit dezelfde familie. Dat is overigens geen probleem, want we vonden de vorige al een mooie headset zonder al te veel poespas en dat is deze nog steeds. Het design oogt luxe en robuust. Dit is een headset die tegen een flink stootje kan en dat vinden wij persoonlijk altijd wel prettig.

Ook het draagcomfort is erg goed. De oorschelpen drukken niet te hard tegen je hoofd, maar rusten lekker rondom je oren. Daarbij is de Cloud III Wireless niet al te zwaar, wat er samen met het comfort voor zorgt dat je er probleemloos voor langere tijd achter elkaar van kunt genieten. De kussens van memory foam zorgen ervoor dat het meeste omgevingsgeluid buiten blijft.

Op het gebied van geluidskwaliteit vinden we de headset in eerste instantie wat tegenvallen. Het voelt wat vlak en weinig spannend wanneer je met de standaardinstellingen luistert. Gelukkig kun je met de Ngenuity software wel het een en ander aanpassen, waaronder de equalizer-instellingen. Dat maakt het geluid meteen een stuk beter, dus we willen je wel aanraden om hier in te duiken als je deze set aanschaft. Via Ngenuity kun je ook Spatial Audio aanzetten die voor surroundgeluid zorgt in games en wat ook zorgt voor een betere geluidservaring. Als we dan tot slot kijken naar de microfoon, dan doet deze prima zijn werk met goed en helder geluid. Een bijkomende handigheid is nog dat HyperX een mute-knop op de linker oorschelp heeft toegevoegd.

Zoals gezegd verbind je de HyperX Cloud III Wireless met de bijgeleverde USB-C-dongle (er is ook een USB-A-adapter meegeleverd) en dat zorgt voor het nodige gemak. Je plugt de dongle waar dan ook in en je hebt meteen geluid. Geen gehannes dus met Bluetooth-verbindingen of grote basisstations die je mee moet slepen. Zeker wanneer je de headset voor meerdere apparaten gebruikt is het een uitkomst. Wat echter wel jammer is, is dat er helemaal geen mogelijkheid is om middels Bluetooth te verbinden. Wil je dus met je telefoon muziek luisteren dan heb je in die zin pech.

De batterijduur is de grootste verbetering die HyperX heeft doorgevoerd. Waar de Cloud II Wireless al dertig uur meeging, is de III Wireless echt een beest. Wanneer de set helemaal is opgeladen, kun je tot 120 uur genieten van geluid. Een bizarre hoeveelheid die betekent dat je je headset maar zelden hoeft op te laden.

De HyperX Cloud III Wireless is een prima opvolger van de Cloud II Wireless, al zouden we niet meteen naar de winkel rennen om te upgraden aangezien dat al een prima headset is. De voornaamste verbetering is de batterijduur van 120 uur, maar die was met dertig uur al niet misselijk. Ben je echter op zoek naar een nieuwe headset, dan kunnen we de Cloud III Wireless prima aanraden, mits je ons advies opvolgt om even met de equalizer op zoek te gaan naar de beste instellingen. De set is momenteel voor rond de € 140,- te koop, wat een prima prijs is.