Doorgaan naar artikel
Princess Peach: Showtime!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Het eerste uur dat wij van Princess Peach: Showtime! hebben gespeeld wist te enthousiasmeren! Voldoende variatie aan gameplay, toffe outfits en bijbehorende gameplay en leuke variërende werelden. Voor een definitief oordeel moeten we nog veel meer spelen, maar Princess Peach: Showtime! maar belooft Princess Peach in de terechte spotlight te zetten!

Alhoewel het nog ruim een maand duurt tot Princess Peach: Showtime! verschijnt voor de Nintendo Switch, mochten wij recentelijk al met het spel aan de slag. Het eerste half jaar van 2024 zijn er amper nieuwe games van Nintendo en dit spel is een van die weinige. Maar lijkt het ook te gaan voldoen aan de verwachtingen als volledig nieuwe zestig euro-game? Of valt het eerste uur toch enigszins tegen?

Princess Peach staat natuurlijk bekend als de prinses die keer op keer door Mario gered moet worden van Bowser, alhoewel in The Super Mario Bros. Movie al wel duidelijk werd dat ze voor zichzelf kan opkomen. Daarnaast pakt ze regelmatig haar rol in games als Mario Kart, Super Smash Bros. en tegenwoordig zelfs in platformers zoals Super Mario Bros. Wonder. Ze heeft zelfs één keer haar eigen game gehad, Super Princess Peach, maar gelukkig heeft Nintendo meer voor haar in petto. In Princess Peach: Showtime! speelt zij en alleen zij de hoofdrol en dan ook nog eens letterlijk.

Het spel begint namelijk wanneer Princess Peach naar een theater gelokt wordt door de verdraaide Grape en haar bende ‘De Zure Tros’. Uiteraard onder valse voorwendselen, want Princess Peach denkt een leuk theaterstuk te bezoeken. Wanneer ze in het theater aankomt en nietsvermoedend naar de voorstelling wil, duiken de verdraaide Grape en haar bende op en sluiten het theater op in een soort van donkere magie. Zonder twijfel besluit Princess Peach dit niet over zich heen te laten komen en het theater te redden. Het leuke is echter dat ze deze rol nooit, in de preview althans, als zichzelf pakt, maar juist als personage die in het theaterstuk past.

Tijdens de preview hebben we in het totaal vier personages kunnen proberen: kok, ninja, zwaardvechter en cowgirl. Alle vier waren zeer verschillend en niet alleen in looks, maar ook in gameplay. De meeste gameplay bestond uit een soort van gevecht, maar tijdens het level met kok-Peach kreeg je ineens allerlei minigames waarbij je taarten moest bakken. Deze afwisseling, die we ook in de gameplaydemo zagen, belooft veel. Het lijkt een leuk afwisselend spel te worden en niet een eentonig theaterstuk. In de levels waar gevechten centraal staan, was vooralsnog ook afwisseling te vinden. Zo kom je soms bijvoorbeeld een eindbaas tegen, of moet je een achtervolging aangaan. Ondertussen kom je ook nog verschillende puzzels en andere uitdagingen tegen.

Grafisch is het spel geen nieuwe Zelda of Super Mario, maar toch ziet het er niet slecht uit. Het is vooral de stijl die erg aanspreekt. Door de theater-setting is het een meer eigen stijl die, als je het ergens mee moet vergelijken, nog het meeste weg heeft van Paper Mario. Het theater is natuurlijk plat en het grootste gedeelte van het decor ook. Elementen als paarden die aan touwen hangen, bevestigen dit alleen maar.

Overigens is het spel niet erg moeilijk. Dat heeft vermoedelijk ook te maken met de beoogde doelgroep. Dat is niet de diehard-gamer, maar veel meer een heel breed scala aan mensen. De vraag of het spel voldoende biedt om de zestig euro te verantwoorden kunnen wij nu nog niet beantwoorden. Daar moeten we een heel stuk meer voor spelen. Wel bood de previewsessie voldoende variatie en speelplezier om naar uit te kijken. Er zijn overigens ook verzamelobjecten die het spel vermoedelijk nog uitdagender kunnen maken.

Princess Peach: Showtime! lijkt een leuk afwisselende game te worden. Of er voldoende diepgang in zit kunnen we nu nog niet zeggen, maar we kijken zeker uit naar dit avontuur van de heldhaftige prinses!