Doorgaan naar artikel
Welcome to ParadiZe
Rabia Bürgü
Rabia Bürgü
Gameredacteur
Profiel

Conclusie

Welcome to ParadiZe vernieuwt het zombie-survivalgenre door spelers de kans te geven om zombies als bondgenoten te gebruiken, een concept dat zowel solo als in co-op modus verkend kan worden, waarbij strategie, basisopbouw, en samenwerking centraal staan. Ondanks enkele minpunten zoals traagheid en herhaling is Welcome to ParadiZe een boeiende ervaring voor wie op zoek is naar een nieuwe draai in het zombie-genre.

Welcome to ParadiZe probeert het overbekende zombie-survivalgenre over een compleet andere boeg te gooien. In plaats van de zoveelste strijd tegen zombies, krijg je hier de kans om ze aan je zijde te verenigen. Dit concept, dat zowel in solo als in co-operatieve multiplayer te verkennen is, mixt strategie met het opbouwen van je basis en het managen van je middelen, allemaal verpakt in een opvallend kleurrijk jasje.

Game Review: Welcome To Paradize [PS5] - Soundsphere magazine

Eerlijk gezegd waren we behoorlijk verrast door de unieke insteek van de gameplay. Het idee dat je zombies kunt temmen en voor je kunt laten werken, was zowel vernieuwend als vermakelijk. Het zette ons aan het denken over strategieën en hoe we onze middelen het beste konden inzetten. Zo kan je je zombie ook verschillende vaardigheden aanleren en voorwerpen geven om ze sterker te maken. Deze aspecten van de game waren een groot pluspunt en maakten het spelen een stuk interessanter dan verwacht.

De co-op-modus voegt echt iets toe. Het samen met vrienden opbouwen van een gemeenschap in een post-apocalyptische wereld creëert een gevoel van verbondenheid dat je tegenwoordig in steeds minder games vindt. Samen strategieën bedenken en deze tot uitvoering brengen, maakte elke sessie tot een ander avontuur. Dit was een van de betere elementen van Welcome to ParadiZe.

Welcome to ParadiZe Review - But Why Tho?

Het verhaal en de wereld van Welcome to ParadiZe nodigen uit tot verkenning. Het was leuk om meer te ontdekken over de achtergrond en de mysteries die de game te bieden heeft. De grafische stijl is ook zeker in orde: de levendige kleuren en de cartooneske cutscenes zetten een speelse sfeer in het vaak duistere genre.

Maar de game is niet zonder zijn gebreken. De gameplay kan soms frustrerend traag aanvoelen, vooral bij het verzamelen van middelen of het uitvoeren van vergelijkbare taken. Ook de leercurve kan in het begin behoorlijk steil zijn; je wordt er namelijk snel ingegooid. Hierbij moet je zelf wat door de menu’s zoeken wat je allemaal kan doen. Wat het meest stoorde, was de herhaling die na verloop van tijd insloop. Dit risico op eentonigheid is iets om rekening mee te houden. Wat specifiek ook vervelend is zijn irritante gamesystemen zoals het openen van bijvoorbeeld bepaalde dozen die een cutscene activeren terwijl je in een gevecht zit tegen de ondoden.

Al met al biedt Welcome to ParadiZe een frisse kijk op het zombie-survivalgenre, met genoeg innovatie en samenwerkingsmogelijkheden om het boeiend te houden. Ondanks enkele minpunten, zoals traagheid en herhaling, vond ik de game de moeite waard. Voor wie op zoek is naar een nieuwe draai aan het genre en bereid is om de initiële uitdagingen te overwinnen, kan “Welcome to ParadiZe” een aangenaam verrassende ervaring bieden.