Doorgaan naar artikel
LEGO kondigt gigantische Dungeons & Dragons-set aan met Nederlands tintje
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Dat de set er aan zat te komen wisten we al een tijdje, maar nu heeft LEGO dan eindelijk de Dungeons & Dragons-set officieel aangekondigd. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat het een erg indrukwekkend bouwwerk is geworden en we kunnen niet wachten tot we zelf aan het bouwen kunnen gaan.

De set bestaat uit 3754 steentjes en is ontworpen in samenwerking met Wizards of the Coast, de uitgevers van het spel, om het vijftigjarig bestaan te vieren. Samen met dat team is een opdracht uitgeschreven waarbij fans sets mochten ontwerpen met het Dungeons & Dragons-thema. De uiteindelijke winnaar is de Nederlandse Lucas Bolt, in de MOC-wereld bekend als BoltBuilds. Hij heeft daar het volgende over te zeggen:

“De DUNGEONS & DRAGONS thema’s, samen met mijn passie voor geschiedenis, fantasie en het maken van spellen, hebben me geïnspireerd om een speelbaar ontwerp te maken met verschillende uitdagingen en routes om te verkennen. Ik heb met ontzettend veel plezier aan mijn ontwerp gewerkt. Het is een eer om te zien hoe het is uitgegroeid tot een gedetailleerde LEGO set ter ere van het 50-jarig jubileum van dit iconische spel.”

Voor fans is er ook een speciaal Dungeons & Dragons-avonturenboek gemaakt dat voor LEGO Insiders gratis te downloaden zal zijn. Mocht je het liever als paperback willen, dan kost je dat 2700 insider punten.

Vanaf 4 april zal deze set met het setnummer 21348 verkrijgbaar zijn in de LEGO Shop. Insiders kunnen zelfs al vanaf 1 april bestellen.