Doorgaan naar artikel
2K serveert de eerste TopSpin 2K25-gameplaybeelden
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Over een maand maakt deze tennisgame na vele jaren een verrassende comeback. Uitgever 2K laat nu de eerste TopSpin 2K25-gameplaybeelden zien. In de ruim vijf minuten durende video vertellen Game Director Remy Ercolani en Associate Principal Designer Jesse Scott meer over de game.

Het belangrijkste aspect is natuurlijk het tennissen zelf en dat lijkt er redelijk goed uit te zien. Animaties verlopen grotendeels vloeiend en de tennissers hebben hun eigen speelstijl. Zo zien we bijvoorbeeld dat Roger Federer heeft meegewerkt aan het motion-capturen om zijn unieke stijl in de game te krijgen. De makers hebben ook aandacht geschonken aan de sfeer in het stadion. We zien bijvoorbeeld de spelers geïntroduceerd worden in de spelerstunnel en het publiek ziet er erg goed uit voor een sportgame. Wel hopen we dat bijvoorbeeld de ballenjongens en -meisjes ook daadwerkelijk een functie hebben in het spel en we ze niet alleen maar gehurkt zien zitten zonder dat ze de ballen oprapen of deze aan de serverende tennisser geven.

Vooralsnog lijkt het de goede kant op te gaan, maar een uiteindelijk oordeel kunnen we pas op 26 april geven. Dan verschijnt TopSpin 2K25 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.