Doorgaan naar artikel
Niet geheel onverwachts is EA Sports F1 24 aangekondigd
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Het was misschien nog niet officieel, maar het was al wel duidelijk dat de game er ging komen. Vandaag is het dan eindelijk officieel en heeft Electronic Arts Inc. EA Sports F1 24 aangekondigd. De bijbehorende trailer kun je onderaan de pagina bekijken.

In het persbericht laat EA weten dat je voor het eerst de carrièremodus kunt spelen met een van de twintig coureurs. Daarnaast heeft Silverstone een flinke update gekregen en ook Circuit de Spa-Francorchamps, Lusail International Circuit en Jeddah Corniche Circuit zijn onder de loep genomen.

Max Verstappen heeft ook zijn bijdrage geleverd aan de game en dat moet er onder andere voor zorgen dat het allemaal nog realistischer aanvoelt. Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters, zei er het volgende over:

Het nieuwe handling-model stelt spelers in staat om de maximale prestaties uit hun auto te halen. De physics zijn nog authentieker en geven spelers meer controle tijdens het aftroeven van hun rivalen. Dit jaar presenteren we ook de grootste vernieuwing in de carrièremodus sinds 2016 en we bieden onze spelers meer van wat zij willen, op een manier die gevarieerder dan ooit is.

EA Sports F1 24 zal op 31 mei verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc. EA durft het dus nog steeds niet aan om de vorige generatie consoles los te laten.