Doorgaan naar artikel
Check ruim vijftien minuten aan Kingdom Come: Deliverance II
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Geheel onverwacht (niet bepaald) heeft Warhorse Studios Kingdom Come: Deliverance II aangekondigd. Vorige week tweette de studio al dat ze nu een nieuwe game aan gingen kondigen en aangezien de studio alleen bekend was van het eerste deel van Kingdom Come, was het niet lastig om te raden.

De aankondiging kwam met een officiële trailer van een paar minuten en daarnaast een klein kwartier aan verdere aankondigingen en informatie van meerdere mensen die aan de game gewerkt hebben, waaronder de acteur achter de hoofdpersoon.

De game speelt zich af in het Bohemen van 1403 en alhoewel het een vervolg zal zijn op het eerste deel, is het zodanig geschreven dat het ook perfect moet zijn voor nieuwkomers. Een belangrijk punt is dat Kingdom Come: Deliverance II je veel meer ruimte moet geven om Henry te spelen zoals jij dat wilt. Word je een nobele ridder, of juist niet? Het is aan jou.

Daarnaast is het team van Warhorse Studios sinds haar begin uitgegroeid van 11 man tot een paarhonderd man, waardoor deze game nu ook ruim twee keer zo groot is in vergelijking met zijn voorganger. Het hoofd van het team geeft aan dat ze nu eindelijk het spel kunnen maken dat ze vanaf het begin al voor zich zagen. Ze hadden eerder de benodigdheden er niet voor, maar nu wel door hun gigantische groei.

Kingdom Come Deliverance II zal ergens later dit jaar verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.