Doorgaan naar artikel
Paper Mario: The Thousand Year Door
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Alhoewel we nog even moeten wachten op het definitieve oordeel, is Paper Mario: The Thousand Year Door nu al een game die de beste Paper Mario terug lijkt te brengen met graphics die voor de Nintendo Switch werkelijk van je scherm knallen en gameplay die weer heerlijk klassiek is.

Paper Mario: The Thousand Year Door verschijnt binnenkort voor de Nintendo Switch. Deze game wordt door de meeste liefhebbers nog altijd gezien als de beste Paper Mario ooit en de vraag is dan ook of Nintendo er goed aan doet deze opnieuw uit te brengen. Wij mochten al even met het spel aan de slag om een eerste indruk op te doen en te kijken of het inderdaad een slimme zet is, of dat Nintendo beter van dit pareltje af had kunnen blijven.

Het verhaal begint met een sprookje over een dorp, waar een zeer bijzondere schat was. Wanneer het dorp volledig afbrandt, verdwijnt deze onder zee en vervaagt het verhaal over dit dorp en de schat meer en meer. Wanneer Princess Peach een bezoek brengt aan het stadje dat gebouwd is op de plek waar het dorp ooit stond, krijgt zij dit verhaal te horen. Ze stuurt Mario een brief om haar te komen helpen, waarna hij snel afreist om aan het avontuur van Paper Mario: The Thousand Year Door te beginnen.

Het spel wordt gezien als een van de beste Paper Mario-games vanwege de enorm goede gameplay. Het is dan ook vrij logisch dat Nintendo daar weinig aan heeft aangepast. Het belangrijkste onderdeel, zeker in vergelijking met hedendaagse Paper Mario-games, is dat je in Paper Mario: The Thousand Year Door beter wordt door te vechten. Waar je bijvoorbeeld in Paper Mario: The Origami King gevechten al snel uit de weg gaat omdat je er niet beter van wordt, is dat in deze game dus anders.

Verder is het natuurlijk gewoon een klassieke turn-based RPG. Langzaam maar zeker leer je met Mario en verschillende vrienden de wereld kennen en ontdek je hoe je de Thousand Year Door open kunt krijgen en waarom je Peach niet kunt vinden. De grootste wijziging in Paper Mario: The Thousand Year Door zit hem natuurlijk in de graphics. Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat het origineel verscheen en de game is volledig opnieuw gemaakt. Het lijkt misschien zelfs wel een van de mooiste Nintendo-games, alhoewel dit door de getekende stijl makkelijker is dan normaal. Grond die weerspiegelt, interactieve achtergronden, mooiere en fellere kleuren en natuurlijk elementen als water en weer zien er allemaal veel beter uit. Ontdek vooral ook zelf hoe het verbeterd is in onderstaande vergelijking:

Op het moment van verschijnen van deze preview duurt het nog precies vier weken en een dag tot Paper Mario: The Thousand Year Door verschijnt. Dat voelt vermoedelijk nog als een eeuwigheid, maar onze eerste indruk geeft ons het gevoel dat de game het wachten waard gaat zijn. Sterker nog, mocht je de game nog nooit gespeeld hebben, maar wel fan zijn van Paper Mario of het RPG-genre in het algemeen, dan lijkt dit een must have te gaan worden. Rond de release delen we natuurlijk ons definitieve oordeel met jullie.