Doorgaan naar artikel
SaGa Emerald Beyond-combattrailer legt het vechtsysteem uit
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Square Enix is de laatste jaren vooral bezig geweest om een aantal oude delen in de SaGa-reeks van een remaster te voorzien, maar met SaGa Emerald Beyond kwam er afgelopen donderdag een gloednieuw deel uit. Mocht je nog niet helemaal zeker zijn van een aanschaf, dan trekt de SaGa Emerald Beyond-combattrailer je wellicht over de streep.

In de trailer krijg je uitgebreid te zien hoe het vechtsysteem in deze turn-based JRPG werkt. Alles draait om de tijdlijn waarop iedereen op zijn beurt wacht om aan te vallen. Door bepaalde skills te selecteren kun je personages zodanig op de tijdlijn verplaatsen zodat je bijvoorbeeld een krachtige United Attack kunt uitvoeren of ervoor kunt zorgen dat juist de vijand deze sterke combinatie niet kan gebruiken. Het vechtsysteem ziet er op eerste oog een beetje rommelig uit, maar het lijkt er op dat je behoorlijk tactisch te werk kunt gaan.

SaGa Emerald Beyond is verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc. Wil je het allemaal zelf ervaren voordat je de game aanschaft, dan is er ook een demo van het spel beschikbaar.