Doorgaan naar artikel
Level-5 CEO hoopt in de toekomst ook 18+ games te gaan produceren.
Wendy de Koster
Wendy de Koster
Gameredacteur
Profiel

Level-5 heeft al 25 jaar succes met de series Professor Layton, Inazuma Eleven en Yo-Kai Watch. Deze spellen staan bekend om hun zachtaardige en kindvriendelijke thema’s, die de verbeelding van jonge spelers stimuleren en een veilige, plezierige speelervaring bieden. Om de 25ste verjaardag van Level-5, maar ook die van Grasshopper Manufracture (een Japanse gamestudio) te vieren, is de LEVEL-5 CEO Akihiro Hino geïnterviewd door Grasshopper CEO Goichi Suda.

Akiro Hino heeft in dit interview genoemd dat hij Suda’s werk bewonderd en zelf wensen heeft voor een volwassen spel. Tijdens het interview verkondigd Hino lachend dat hij in de toekomst graag erotische en 18+ games zou willen maken. Hij heeft hier al genoeg ideeën voor, maar wanneer het zover zal zijn is nog niet bekend. Vanwege de huidige omstandigheden bij LEVEL-5 hebben deze plannen nog geen werkelijkheid kunnen worden. “Ik wil naar die donkere, abnormale wereld gaan en ik denk dat ik dat zeker zal doen”, zegt Akihiro Hino. “Zodra ik het gevoel heb dat LEVEL-5 stabiel is en ik de ruimte heb om te maken wat ik wil, zal ik het doen.”

Momenteel werkt LEVEL-5 vooral aan Professor Layton and the New World of Steam, dat in 2025 verwacht wordt voor de Nintendo Switch.