Doorgaan naar artikel
LEGO Lord of the Rings: Barad-Dûr officieel aangekondigd
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Dat de set eraan zat te komen wisten we natuurlijk al wel even: afgelopen weekend maakte LEGO ons al lekker met een kleine glimp van het oog van Sauron. Nu is LEGO Lord of the Rings: Barad-Dûr dan ook officieel aangekondigd. Met deze gigantische set van 5471 stenen maak je het fort na waar de duistere heerser Sauron zich schuilhoudt in de epische Lord of the Rings-boeken en -films.

De set bevat talloze verwijzingen naar gebeurtenissen uit de verhalen. Ook is het gebouw volledig modulair waardoor je het in vier delen uit elkaar kan halen om zo beter de verschillende details te kunnen aanschouwen. Het oog van Sauron is draaibaar en bevat een lichtsteen om op die manier zo dicht mogelijk bij het bronmateriaal te komen.

Voor € 459,99 kunnen LEGO insiders de set vanaf 1 juni bestellen in de LEGO shop. Niet-insiders kunnen vanaf 4 juni hun bestelling plaatsen. Een ander leuk detail is dat op 8 juni de ontwerper van de set, de Nederlandse Ashwin Visser, een bezoekje brengt aan de LEGO store in Utrecht, zodat je je nieuwe aanwinst kunt laten signeren!