Doorgaan naar artikel
Spectaculaire gevechten in trailer Where Winds Meet
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

Everstone Studio heeft nieuwe details bekendgemaakt van hun aankomende spel Where Winds Meet. Na de aankondiging in 2022 hebben we er niet zoveel meer van vernomen en nu zijn ze terug met een dikke trailer vol spectaculaire oosterse vechtkunst, doordrenkt met een vleugje magie.

Where Winds Meet is een openwereld actie-RPG die zich afspeelt in het oude China. Daarin speel je als een jonge zwaardkunstenaar (m/v) die de leer van oude Wushu-vechtkunsten onder de knie probeert te krijgen. Dit doe je door goed te kijken naar de wilde dieren die overal in het land rondzwerven, om ze vervolgens na te doen. Je kan ook gebruikmaken van je Chi om vijanden van een afstand te verdoven, of de mysterieuze kracht van Qinggong om steile wanden te beklimmen.

Naast magie, spelen wapens ook een grote rol. Speren, zwaarden, waaiers en zelfs parasols, alles is een dodelijk wapen met Wushu-vechtkunsten. De ontwikkelaars hebben goed gekeken naar de traditionele vechtsporten en het zo realistisch mogelijk geprobeerd in beeld te brengen, maar tegelijkertijd mixen ze ongelofelijke, zwaartekracht-tartende moves er naadloos in.

Volgens de ontwikkelaars is de open wereld er een om in te verdwalen: groot en uitgestrekt, de vergezichten zijn adembenemend. De roerige tijd waarin het zich afspeelt, de Vijf Dynastieën en de Tien Koninkrijken, leent zich erg goed voor de vele avonturen.

Where Winds Meet is al 5 jaar in ontwikkeling en komt naar de de PlayStation 5 en pc. Er is nog geen releasedatum bekend.