Doorgaan naar artikel
Test Drive Unlimited: Solar Crown
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

Conclusie

Test Drive Unlimited: Solar Crown belooft een uitgebreide race-ervaring te worden, met een rijke wereld en veel sociale elementen. Grafisch ziet het er heel tof uit, waardoor je jezelf een echte autocoureur waant. Het aantal opties qua auto's kan je u tegen zeggen. Wij zijn erg benieuwd naar de release.

Wie aan de Test Drive-serie denkt, denkt aan hard gaan in prachtige auto’s. Al sinds 1987 laat de serie mensen iets dichterbij hun droom komen om zelf te racen als een echte Formule 1-coureur. Echter belooft het nieuwste deel van de serie, waar men al sinds 2012 op wacht, een veel uitgebreidere ervaring.

Bij een racegame denken de meeste mensen niet snel aan een sociaal aspect. Echter is dit in Test Drive Unlimited: Solar Crown wel degelijk belangrijk. Eenmaal aangekomen op het volledig 1-op-1 nagemaakte Hong Kong-eiland zal je bij één van de twee grote bendes terechtkomen. Door te racen bouw je reputatie op, waardoor je meer spelopties vrijspeelt. De bende waar je bij belandt bepaalt ook in grote lijnen wat voor rijstijl het beste bij jou past.

Voor spelers die het sociale aspect willen uitbreiden naar online, hebben we ook goed nieuws. Je kan niet alleen racen met je vrienden, maar ook met andere spelers door de autodealer rondlopen of mensen langs laten komen in jouw zelf ingerichte woning. Met de season pass, die later beschikbaar wordt, wordt ook een casino toegevoegd, evenals meer opties voor woningen en auto’s. Het is dus helemaal mogelijk om jouw eigen stijl te laten zien aan de wereld. Mocht je echter liever alleen willen spelen, dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om geen andere spelers binnen te laten in jouw spel.

Mocht je denken dat Test Drive Unlimited: Solar Crown alleen maar overgoten is met drukke straten en neonlampen, dan heb je het mis. Aangezien het hele eiland is nagemaakt, zijn er ook prachtige landweggetjes, stranden en bossen om door te racen. Het is zeker de moeite waard om dit allemaal goed te onderzoeken, want bepaalde auto’s kan je alleen vrijspelen door de onderdelen te vinden. Deze verscheidenheid aan opties geeft ons het vertrouwen dat je lang zoet zal blijven met het spel.

Het belangrijkste onderdeel van een racegame is natuurlijk de selectie auto’s waar je uit kan kiezen. Test Drive Unlimited: Solar Crown heeft een ongelooflijk aantal opties beschikbaar, aangezien de studio erachter goede banden heeft met vele grote automerken. Een grappig detail om op te letten is dat sommige auto’s zwaarder zichtbaar beschadigd raken dan anderen. Er is ons verteld dat dit komt omdat sommige automerken liever niet hebben dat hun auto’s er lelijk en kapot uit zien. Toch is het een gaaf detail dat je aan de auto kan zien dat er flink mee gereden is.

Test Drive Unlimited: Solar Crown komt op 12 september 2024 uit voor de PlayStation 5, Xbox series X|S en pc.