Doorgaan naar artikel
GreedFall 2: The Dying World
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

Conclusie

GreedFall 2: The Dying World brengt een keuzevrijheid waar je u tegen zegt met zich mee. Van uiterlijk tot speelstijl kan je het verhaal zo maken als jij wil. Echter lijkt deze keuzevrijheid in de preview wat moeilijkheden met zich mee te brengen. De grafische details van de personages geven een ietwat eng effect. Hopelijk kunnen ze dit voor de release nog verbeteren!

In een game-landschap overspoeld door singleplayer action RPG’s is het een moedige poging om te proberen een succesvolle game in dit genre te maken. Toch waagt ontwikkelaar Spiders zich hier aan met GreedFall 2: The Dying World. Het eerste spel in de serie werd gemixt positief ontvangen, omdat niet alle puntjes op de i gezet waren. Lukt het de ontwikkelaar om met deze tweede game, die zich vóór het originele spel afspeelt, de details rond te krijgen?

Het gevechtssysteem zit, voor zover wij al hebben kunnen zien, heel netjes in elkaar. Al bij de eerste game had Spiders goed door wat men zoekt in een actie RPG van dit formaat. Er zit veel diepgang en keuzevrijheid in hoe jij jouw krijgers ontwerpt. Wat wij heel tof vinden, is dat je apart kan kiezen welke “class” je kiest en wat voor wapens je hierbij wilt gebruiken. Voorbij zijn de tijden waar een “healer” niet met een grote bijl mag rondzwaaien! Ook qua uiterlijk zijn er vele opties, waardoor je iedereen kan zijn die je wil zijn in het spel. Deze vrijheid laat spelers meer de baas zijn over hun eigen verhaal, wat volgens ons erg positief is.

Helaas zijn er ook wat minpunten, al hopen wij dat deze nog verbeterd kunnen worden voor de releasedatum. Grafisch ziet de game er mooi uit, maar vooral in de personages zie je toch terug dat Spiders niet beschikt over een AAA-budget. Tijdens de tussenfilmpjes die wij te zien kregen, keken de personages af en toe niet helemaal menselijk. Dit gaf ons een flink “uncanny valley”-effect. Ook viel het ons op dat het spel zelf veel zachte kleuren gebruikt, maar de menu’s pikzwart waren. Dit contrast was net iets te heftig voor ons gevoel en leidde enigszins af.

Al met al heeft de game een boel positieve aspecten om naar uit te kijken. De minpunten zullen volgens sommige mensen wat overdreven van ons zijn, maar wij willen jullie het wel laten weten als zoiets ons opvalt. Wij zijn erg benieuwd hoe de uiteindelijke versie van het spel er uit komt te zien, want wij hebben zeker goede hoop op een mooi spel.

GreedFall 2: The Dying World komt naar verwachting deze zomer uit op PlayStation 5, Xbox Series en pc.