Doorgaan naar artikel
Wij waren bij de première van Bad Boys: Ride or Die
Lisa Groen
Lisa Groen
Pokémon-redacteur
Profiel

Sinds vorige week woensdag 5 juni kan je Bad Boys: Ride or Die met Will Smith en Martin Lawrence in de bioscoop zien. Wij waren uitgenodigd voor de exclusieve première bij de Pathé Arena op dinsdag 4 juni. Wij nemen jullie hier kort mee op de rode loper en geven je antwoord op brandende vragen die we voor de regisseurs hadden.

De sfeer op de rode loper voorafgaand aan de film was ontzettend goed. Veel van de genodigden, bekend van onder andere YouTube, TikTok of televisie, kenden elkaar en maakten gezellig een praatje. Ze gingen ook maar wat graag met elkaar op de foto, vaak gepaard met een flinke lachbui. Ook met de pers wilden ze een leuk praatje maken. Zo vertelde Ayleen, bekend van het tv-programma Ex on the Beach, dat haar grote Ride or Die haar vriend is. Helemaal aangezien hij altijd auto moet rijden, want ze is naar eigen zeggen een echte “Passenger Princess”.

Natuurlijk waren ook de regisseurs van de partij. Adil en Bilall zijn een Belgisch duo die bekend staan om een aantal grote films en hebben de derde en nu de vierde film in de Bad Boys-reeks geregisseerd. Noah Zeeuw, bekend van zijn eigen YouTube-kanaal FilmFabriek, verraste het regisseursduo nog voor het aankomende Europees Kampioenschap-voetbal met echte Ride or Die voetbalshirts. Toen deze tevoorschijn kwamen werd het voor de persruimte zo druk, dat een foto maken nog lastig bleek te zijn. Gelukkig wilde Noah nog wel even mooi voor ons poseren met zijn eigen t-shirt.

Na het begin van het evenement op de rode loper was het tijd om naar binnen te gaan. In de zaal stonden drankjes en popcorn klaar zodat iedereen van de film kon genieten. Voorafgaand aan de film werd er nog extra aandacht gevraagd voor Adil en Bilall en er werd ook een videoboodschap, speciaal voor Amsterdam, van Will Smith afgespeeld.

Dit is natuurlijk geen film-review, dus we zullen niet te veel vertellen over wat er in de film gebeurt. Wel kunnen we jullie vertellen dat meerdere scènes zo goed in elkaar zaten of zo grappig waren, dat het publiek bij de première in applaus losbarstte. Er werd luidkeels gelachen om de komische scènes, maar ook hoorbaar naar adem gehapt wanneer het spannend werd. Eén ding is zeker, een vriendschap als die van de Bad Boys is er zeker eentje om naar te streven.

We sluiten dit artikel af met het interview dat we hadden met Adil en Bilall:

Hoe voelt het om een film te maken met zulke grote namen als Will Smith en Martin Lawrence?

“Het is voor ons een grote eer, maar het voelt ook alsof we deze film maakten met onze familie. Beide sterren zijn iconische, tijdloze figuren. Bij het maken van de vorige film (Bad Boys for Life) hebben we een familieband gekweekt. We sturen elkaar regelmatig Whatsappjes of chillen bij elkaar thuis. Dat maakte het erg makkelijk om met ze te werken.”

Op welke manier is deze nieuwe film nog beter dan de vorige Bad Boys-film?

“We zijn ditmaal echt voor die knallende energie gegaan. Er zit een heleboel komedie in, maar ook met de visuele stijl hebben we veel interessants gedaan om het die energie te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld videogame-elementen gebruikt in sommige scènes. Het is een non-stop crazy ride!”

Hoe is de samenwerking eigenlijk tot stand gekomen?

“In 2016 hebben wij de film Black geschreven en geregisseerd. Toen dat een succes werd kwamen vanzelf de agents en managers met verzoeken. Ook de producer van de Bad Boys-reeks kwam naar ons toe, met de vraag of wij de volgende films wilden regisseren. Dit wilde wij natuurlijk meteen!”

Staan jullie open voor een vijfde Bad Boys-film?

“Sowieso! We zijn zelfs al aan het nadenken over hoe we een vervolg willen aanpakken. Tijdens het opnemen van Bad Boys for Life dachten we al over een film waar de jongens zelf op de vlucht moeten. Daar is Ride or Die uit ontstaan. Een volgende film zit er voor ons zeker in! Maar nu eerst Bad Boys: Ride or Die!”

Zijn er nog lastige momenten geweest tijdens het filmen?

Bilall: “Ik had erg veel moeite om niet op de set tijdens een take in lachen uit te barsten. Ik moest wel, want anders was de take verpest!”