Doorgaan naar artikel
Final Fantasy IX Remake gelekt via Epic Games Store
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

De grote webwinkels hebben er een handje vol van om grote aankondigingen te verpesten. Er worden ongelooflijk vaak dingen te vroeg gevonden op een PlayStation Store van een specifiek land, Steam lekt regelmatig dingen en nu is het ook de beurt aan de Epic Games Store. Zo zou een Final Fantasy IX Remake gelekt zijn. Dat vond een ResetEra-gebruiker. Een derde partij heeft namelijk een database online gezet waar de back-end van de Epic Games Store opgehaald wordt. Kennelijk stond er onbeveiligd redelijk veel informatie van uitgevers op.

Er zitten best wat onbekende termen in de lijst, zo ook “Momo”. Die codenaam zou op zichzelf niet al te veel weggeven, als het niet zo was dat er ook een paar pre-order-bonussen in de database te vinden waren die aan Momo gelinkt zijn: zoals “the thief’s kives” en de “tetra master starter pack”, allebei zaken die bijzonder goed op Final Fantasy IX aansluiten. Andere verrassingen waren een pc-port voor The Last of Us Part II en Turok.

Neem het vooralsnog met een korreltje zout, maar een Final Fantasy IX Remake lijkt beetje bij beetje realistischer te worden.