Doorgaan naar artikel
HP Omen Transcend 14
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Wanneer je prijs en kwaliteit vergelijkt dan is de HP Omen Transcend 14 een uitstekende machine. Robuust in uitstraling en kracht!

Gaming en draagbaar gaan tegenwoordig steeds meer samen. Ooit zette Nintendo al de toon door met de Gameboy te komen en alweer ruim zeven jaar geleden was daar de Nintendo Switch. Draagbare PC’s zoals de Steam Deck zijn sindsdien ook verder en verder ontwikkeld, maar ook laptops blijven niet achter. Met de HP Omen Transcend 14 heeft HP een laptop op de mark gebracht die qua uitstraling echt top is, maar is de laptop dat ook echt? Wij mochten er al uitgebreid mee aan de slag en je leest ons oordeel in deze review.

Laten we beginnen met wat opvalt wanneer je de HP Omen Transcend 14 uit de doos haalt. Geen excentrieke kleuren, vormen of logo’s. Nee, juist een laptop die uitblinkt in eenvoud. Dat is direct ook de kracht van het apparaat. Het strakke design doet vermoeden dat je kwaliteit in handen hebt. Maar wel kwaliteit die je ook mee naar kantoor kunt nemen. Overigens heeft de laptop wel een aantal verborgen game-eigenschappen aan de buitenkant. Vooral het RGB-toetsenbord valt hierbij op.

Wanneer we kijken naar de inhoud dan is duidelijk dat HP kosten nog moeite gespaard heeft om de HP Omen Transcend 14 tot een klasbak te maken. Je hebt overigens in een aantal gevallen de keuze:

  • Chip: Intel Core Ultra 7 / Intel Core Ultra 9
  • Werkgeheugen: 16gb / 32gb
  • Videochip: RTX4060 / RTX4070
  • Opslag: 1tb / 2tb

Daarmee is de laptop een stuk sterker dan de meeste handzame gaming-platformen zoals de Steam Deck. Maar dat zie je uiteraard ook terug in de prijs. Het duurdere model is ongeveer €2300,-. Toch valt dit wel mee als je hem vergelijkt met andere modellen op de markt van andere merken. Die zijn in sommige gevallen een heel stuk duurder. Daarnaast biedt de HP Omen Transcend 14 de degelijkheid die je van een HP verwacht.

Op dit moment biedt deze kracht voldoende om de nieuwere games goed te draaien. Het nadeel bij een PC of laptop is en blijft altijd dat de ontwikkeling niet stil staat. Toch zorgt deze machine ervoor dat je vermoedelijk jaren klaar bent voor nieuwe games. Daarnaast, wat misschien wel minstens net zo belangrijk is, is dat je ook heel goed zakelijke applicaties kunt draaien zoals Photoshop en videobewerkingssoftware. Wanneer je dus foto’s wilt bewerken of andere zware applicaties wilt draaien is de HP Omen Transcend 14 ook uitermate geschikt.

De HP Omen Transcend 14 is een degelijk uitziende laptop die niet alleen robuust is qua uitstraling, maar ook qua prestaties. Het meest opvallende is de prijs, die in vergelijking met een aantal concurrenten heel goed te noemen is.