Doorgaan naar artikel
Yaiba meer dan Ninja Gaiden met zombies
Edwin van der Heijden
Edwin van der Heijden
Profiel

Yaiba: Ninja Gaiden Z is het resultaat van de samenwerking van Comcept, Spark Unlimited en Team Ninja. Hoewel het misschien lijkt dat dit te veel mensen zijn voor een project, zegt Yosuke Hayashi, baas van Team Ninja, dat ze samenwerken als een team.

Elk team brengt een nieuw level aan expertise, aldus Hayashi. “Als ik zo kijk naar Team Ninja en wat we moeten doen in de toekomst is vooral relevant blijven. We zien ninja’s in westerse games en dat zijn geen echte ninja’s, er is iets aparts aan hen. Zombies zijn een creatie van het westen.” zei hij. “We hebben het gevoel dat we de authentieke ninja-heid kunnen brengen en Spark zal dat kunnen doen voor de authentieke zombie-heid“.

Fans van Ninja Gaiden hoeven zich geen zorgen te maken dat het zomaar een game is met alleen maar een laagje zombie verf. Het spel speelt zich namelijk af in hetzelfde universum, de game is dus een geval apart. “We zijn niet van plan om Ninja Gaiden simpelweg een nieuw uiterlijk te geven en het daarna Yaiba te noemen. Het zal een eigen systeem, gevoel en speelwijze hebben.” voegde Hayashi toe. “We moeten er zeker van zijn dat de Ninja Gaiden fans tevreden zijn met de gameplay, het zal niet precies het hetzelfde zijn. Ze zullen de uitdaging in het spel voelen, maar het zal toch net iets anders zijn dan Ninja Gaiden.”

De game is overigens niet aan andere Ninja Gaiden gekoppeld. Het speelt zich af in dezelfde wereld, maar verder hebben ze geen relatie met elkaar. De release datum en platformen voor Yaiba: Ninja Gaiden Z zijn nog niet bekend.

Bron: VG247.