Doorgaan naar artikel
Recensie: Sonic & All-Stars Racing Transformed
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Een arcaderacer tegen een groep bekende gamepersonages. Daar hebben we natuurlijk Mario Kart en sinds kort LittleBigPlanet Karting voor. Dit betekent echter niet dat het daarbij moet blijven. Sterker nog, Sonic gaat al voor de tweede keer de strijd aan met al zijn vrienden, maar slaagt hij dit keer wel in zijn doel.

Sonic & All-Stars Racing Transformed is meer dan alleen een arcaderacer. Sterker nog, je kunt meer dan alleen racen. Je beschikt namelijk ook over een boot en een vliegtuig. Een spel waar we dit natuurlijk uit kennen was het zeer succesvolle Diddy Kong Racing uit 1997. Er is echter een zeer groot verschil, je legde toen iedere track met één voertuig af.

Alles transformeert
In dit geval is dat anders. Zowel je voertuig als de track zullen gedurende de race met regelmaat transformeren (vandaar transformed). Deze vernieuwing van de gameplay brengt al gelijk een frisse smaak met zich mee. Niet alleen verandert hierdoor constant het circuit, maar ook vooral de manier waarop je moet besturen. Een vliegtuig en een boot voelen toch altijd anders aan dan een racewagen.

    

Waar je in Mario Kart simpelweg alleen maar rondjes tegen elkaar racet, krijg je bij Sonic & All-Stars Racing Transformed meer opdrachten. Naast het behalen van een bepaalde plek, moet je bijvoorbeeld een level halen zonder onderweg teveel geraakt te worden of juist door een tank uit te schakelen met de raketten die je vindt.

Veel, maar vooral mooie circuits
De tracks waarop je racet of andere opdrachten moet uitvoeren stammen allemaal uit de games van SEGA. Denk aan Sonic, Samba de Amigo en Panzer Dragon. Omdat de variatie binnen de SEGA-games zo groot is, is dit ook binnen de circuits. De in totaal twintig tracks zien er dan ook allemaal zeer mooi uit.

De besturing in het spel valt ook weinig op aan te merken, alhoewel deze met momenten wel een stukje moeilijker is dan je gewend bent uit arcaderacers. Dit komt er vooral door dat bochten soms net iets strakker zijn en je bijvoorbeeld moet driften. Toch doet dit niet af aan de ervaring die de game biedt. Sterker nog, Sonic & All-Stars Racing Transformed is absoluut een game die ook de Mario Kart liefhebber positief zal verbazen.

[Tube]http://www.youtube.com/watch?v=W7b5h7wthYE[/Tube]

De verrassing op de Wii U
Alhoewel de game op meer consoles is verschenen dan alleen de Wii U, is dit wel de verrassing van de console. Hij is verschenen op de release en brengt met de mogelijkheid om je gamepad als scherm, als kaart of  als achteruitkijkspiegel een extra ervaring met zich mee. Onze recensie is dan ook op deze console gebaseerd.

GoedEen nieuw leven voor de egel
Alhoewel de egel weinig meer had in te brengen in gameland, lijkt hij met zijn nog grotere snelheid in de voertuigen toch weer een comeback te maken. De game scoort op bijna alle punten een goed en weet zelfs met momenten Mario Kart te evenaren. Wij geven de game dan ook een wel verdiende goed!